News Flash:

Pericolul nevazut din alimente. Tu stii cu ce iti hranesti copiii?

7 Iulie 2014
1591 Vizualizari | 0 Comentarii
Introdusi pe piata alimentara pentru dublarea productiei, hormonii de crestere sunt substante date animalelor, pentru ca acestea sa ia in greutate mult mai repede decat in mod obisnuit.

Desi sunt o adevarata "mana cereasca" pentru producatori, hormonii devin o sursa de boli grave pentru consumatori, creand un lant de efecte secundare inca de la varste fragede. Printre problemele asociate cu consumul de alimente tratate cu hormoni se numara pubertatea precoce, cancerul digestiv, cancerul de san, cancerul de prostata sau obezitatea.

"Hormonii de crestere sunt substante care au efecte dezastruoase asupra organismului. Procesul utilizarii lor este unul speculat la maximum in industria alimentara, atat pentru animale, cat si pentru vegetale. Lovitura e primita in plin de consumatori atunci cand in farfuriile lor ajung alimente pline de astfel de substante. Acestia ajung in cabinetele medicale cu o serie de boli grave: cancer de prostata, cancer de san, cancer digestiv, obezitate.

In cazul copiilor, intervine pubertatea precoce, apare menstruatia la varste foarte mici, apare supraponderabilitatea si poate fi afectata tiroida. Unul dintre hormonii de crestere utilizati mai ales la animale este estrogenul, cel care declanseaza toate dereglarile hormonale la copii si adolescenti. De aici apare pubertatea precoce, celulita la varste foarte mici, o crestere rapida in greutate. Carnea rosie si laptele integral contin grasimi saturate care cresc riscul aparitiei bolilor de inima", a explicat dr. Cristina Cristache, medic primar chirurg, competenta in proctologie si nutritie.

Si mezelurile sunt la fel de nocive, asta pentru ca astfel de alimente contin aditivi alimentari care induc dependenta. In plus, grasimea si pielita din care sunt realizate aceste produse confera doar o falsa senzatie de satietate, fara a acoperi valoarea nutritionala de care organismul are nevoie. Efectele consumului de alimente ce contin hormoni de crestere nu se opresc aici. Pe langa substantele amintite, carnea poate contine si antibiotice, care nu sunt eliminate din organismul animalelor si care ajung, prin consum, si in organismul uman.

Pe lista alimentelor care contin toate aceste substante se numara si mancarea de tip fast-food. Medicul sustine ca aceasta nu face altceva decat sa ingrase si sa priveze organismul de proteine si glucide sanatoase care sa sustina energia organismului, potrivit romaniatv.net.

producatori hormonii boli grave consumatori efecte secundare alimente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009137 (s)