News Flash:

PERFORMANTA pentru arbitrajul romanesc! Ovidiu Hategan va oficia la EURO 2016. Este primul arbitru roman la un turneu final dupa 1988!

15 Decembrie 2015
1060 Vizualizari | 0 Comentarii
hategan
Ovidiu Hategan a fost selectat de UEFA printre cei 18 arbitri care vor oficia la turneul final al Campionatului European de fotbal din Franta, el devenind primul central roman care va conduce meciuri la o competitie majora dupa Ioan Igna, la Euro-1988.
Alaturi de Hategan, vor mai conduce meciuri de la Euro-2016 urmatorii arbitri: Martin Atkinson (Anglia), Felix Brych (Germania), Cuneyt Cakir (Turcia), Mark Clattenburg (Anglia), William Collum (Scotia), Jonas Eriksson (Suedia), Serghei Karasev (Rusia), Viktor Kassai (Ungaria), Pavel Kralovec (Cehia), Bjorn Kuipers (Olanda), Szymon Marciniak (Polonia), Milorad Mazici (Serbia), Svein Moen (Norvegia), Nicola Rizzoli (Italia), Damir Skomina (Slovenia), Clement Turpin (Franta) si Carlos Velasco Carballo (Spania).
Brigazile de arbitri vor fi formate dintr-un central, doi asistenti si doi arbitri aditionali. Majoritatea asistentilor si aditionalilor va fi din aceeasi tara cu centralul. Brigazile de arbitri vor fi anuntate in februarie 2016. Toti arbitrii vor participa la mai multe stagii de pregatire pana la turneul final.
In varsta de 35 de ani si arbitru FIFA din 2008, Ovidiu Hategan, care a debutat in Liga I in 2006, a fost promovat la 21 iulie in categoria Elite, prima grupa valorica a arbitrajului european. Romania are astfel pentru prima data de la inaugurarea noului sistem de clasificare a arbitrilor un reprezentant in cea mai importanta categorie a UEFA.
In acest sezon, Hategan a arbitrat trei meciuri din grupele Ligii Campionilor, Dinamo Zagreb - Arsenal, scor 2-1, Sahtior Donetk - Malmo, scor 4-0, si Benfica - Atletico Madrid, scor 1-2. De asemenea, el a condus doua meciuri din preliminariile Euro-2016, Georgia - Scotia, scor 1-0, si Macedonia - Ucraina, scor 0-2.
Turneul final al Campionatului European din Franta, la care participa si echipa Romaniei, se va disputa in perioada 10 iunie - 10 iulie 2016. Arbitrii vor ajunge in Franta la 6 iunie. 

ovidiu hategan martin atkinson viktor kassai
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004945 (s)