News Flash:

PERFORMANTA: Emanuel Gyenes a incheiat pe locul 17 Raliul Dakar

16 Ianuarie 2017
1065 Vizualizari | 0 Comentarii
Emanuel Gyenes
Pilotii romani Emanuel Gyenes si Marcel Butuza au ajuns cu bine la final, regasindu-se intre cei 97 de piloti la clasa moto care au trecut de linia de sosire a ultimei probe speciale, iar primul a reusit chiar sa patrunda in Top 20, fiind clasat pe locul 17 la ”general”.
In ultima etapa programata intre Rio Curato – Buenos Aires (786 km), doar 64 au fost parcursi in regim de proba speciala. Iar pilotul satmarean a intrat din nou intre cei mai buni 20 de piloti ai zilei. Gyenes a fost inregistrat cu al 19-lea timp, suficient pentru a incheia pe locul 17 in clasamentul general. In clasamentul pilotilor privati (nu sunt inclusi cei de uzina), Gyenes a terminat pe locul al 7-lea. El s-ar fi clasat insa sigur in primii 15 la ”general”, daca n-ar fi primit o penalizare de o ora in prima saptamana, poate s-ar fi luptat chiar pentru un loc in Top 10.
In a doua saptamana, Gyenes a facut o adevarata cursa de recuperare, dupa ce a luat startul de pe locul 29 la ”general”. Sportivul roman, descris de ASO, organizatorul Dakarului, ca unul dintre cei buni piloti privati din lume, a urcat treapta cu treapta, astfel ca pentru a patra oara in cariera a terminat intrecerea in Top 20. Rezultatul este cu atat mai remarcabil, avand in vedere ca in aceasta saptamana s-au tot scurtat si anulat probe din cauza conditiilor meteorologice. Rezultatul de varf ramane cel din 2016, cand s-a clasat pe locul 14.
Ar mai fi de spus ca Marcel Butuza a incheiat pe locul 71 in clasamentul general, iar raliul la clasa moto a fost castigat de britanicul Sam Sunderland, pilot de uzina KTM, care a terminat pentru prima data Dakarul. Pana acum, el tot a abandonat. La clasa masini s-a impus Stephane Peterhansel, care a cucerit al 13-lea titlu in Dakar, al 7-lea la volan.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005717 (s)