News Flash:

Perchezitii intr-un dosar de evaziune cu medicamente; prejudiciul, peste 3 milioane de euro

28 Ianuarie 2015
997 Vizualizari | 0 Comentarii
Politistii desfasoara miercuri dimineata o actiune care vizeaza retele infractionale specializate in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul comercializarii de medicamente, prin care s-ar fi realizat un prejudiciu de peste 3 milioane de euro.
Perchezitiile se desfasoara in Bucuresti si judetele Ilfov, Buzau, Iasi, Ialomita, Arges si Olt.
Politistii vor duce la audieri 10 persoane.
"La data de 28 ianuarie, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, efectueaza 64 de perchezitii la domiciliile unor persoane si sediile unor societati comerciale banuite de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani", informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) remis miercuri AGERPRES.
Politistii verifica 20 de firme specializate in activitati de depozitare si comercializare de medicamente care s-ar fi sustras de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat.
"In urma cercetarilor s-a stabilit faptul ca, in perioada anilor 2013-2014, reprezentantii societatilor comerciale implicate ar fi creat circuite fictive pentru introducerea in lantul legal a unor medicamente cu valoare mare de piata utilizate in tratamentele unor boli grave, precum cancer, hepatita, diabet, procurate la negru de pe piata interna sau comunitara", se mai arata in comunicat.
De asemenea, s-a mai stabilit ca, prin intermediul societatilor implicate, ar fi fost transferate sume importante de bani, aproximativ 5 milioane de euro, catre persoanele vizate din circuitul infractional, banii astfel obtinuti fiind reintrodusi in circuitul ilicit prin transferuri bancare si contracte de imprumut fictive.
"Prin acest mecanism, atat in circuitul legal din Romania, cat si in alte state comunitare, ar fi fost introduse inclusiv medicamente falsificate din categoria celor comercializate de reprezentantii firmelor implicate", precizeaza IGPR.
La actiune participa aproape 200 de politisti, luptatori din cadrul Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale si specialisti criminalisti.
Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1388 (s) | 32 queries | Mysql time :0.015928 (s)