News Flash:

Perchezitii in Timis, Caras-Severin si Satu Mare pentru depistarea unor persoane care ar fi inselat un italian, de pe un site de matrimoniale

11 August 2018
699 Vizualizari | 1 Comentarii
perchezitii politie1

Patru perchezitii au avut loc joi in judetele Timis, Caras-Severin si Satu Mare pentru depistarea unor persoane care ar fi inselat cu 9.000 de euro un italian care a cunoscut pe un site de matrimoniale, informeaza un comunicat al Politiei Romane. 

Potrivit sursei citate, politistii brigazilor de combatere a criminalitatii organizate Timisoara si Oradea, sub coordonarea procurorilor DIICOT - ST Timisoara, au efectuat patru perchezitii, doua in judetul Timis, si cate una in judetele Caras-Severin si Satu Mare, la locuintele a trei femei si a unui barbat, banuiti de infractiuni informatice si inselaciune. 

"Din cercetari au rezultat indicii ca, de la inceputul lunii decembrie 2014, pana in prima jumatate a anului 2015, un cetatean italian ar fi intrat in legatura pe un site de matrimoniale cu una dintre cele trei femei care folosea acest site. Discutiile dintre cei doi au evoluat pana la propunerea facuta de cetateanul italian de a o cunoaste personal, astfel ca a invitat-o la el, in Italia, oferindu-se sa suporte toate cheltuielile legate de deplasare. Pentru plata biletului de transport, cetateanului italian i s-a indicat sa vireze banii la o agentie de transport din Piatra Neamt, folosindu-se un site fals ce imita o firma de transport international, pe numele celei de-a doua femei banuite", precizeaza sursa citata. 

Romanii au invocat diferite pretexte si i-au cerut italianului in total 9.000 de euro pentru "a inlatura toate obstacolele care stateau in drumul femeii spre Italia". 

"Profitand de increderea cetateanului italian, cele 4 persoane l-ar fi indus in eroare, sub diverse pretexte, solicitandu-i acestuia sa-i trimita diferite sume de bani (9.000 de euro) pentru a inlatura toate obstacolele care stateau in drumul femeii catre Italia. In urma perchezitiilor, politistii au ridicat 3 laptop-uri, 4 telefoane mobile, o tableta si mai multe inscrisuri care au legatura cu cauza, acestea fiind supuse perchezitiei informatice", a mai aratat sursa citata. 

Totodata, politistii au pus in aplicare 3 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT - ST Timisoara, pentru audieri. 

La actiune au participat politisti din cadrul SCCO Caras Severin, SCCO Satu Mare si luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis. 

Cercetarile continua in cauza sub aspectul savarsirii infractiunilor de initiere si constituire a unui grup infractional organizat, fals informatic si inselaciune.AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

matri.ro  | #50951
De asta avem in strainatate imaginea pe care o avem...
Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006446 (s)