News Flash:

Perchezitii DNA la IPJ Timis, Primaria si Politia Recas. Printre cei vizati: prefectul judetului Timis, primarul din Recas si sefii Politiei Judetene

19 Ianuarie 2015
1241 Vizualizari | 0 Comentarii
Procurorii DNA fac, luni, perchezitii la cinci institutii publice, intr-un dosar privind fapte de coruptie, printre cei vizati fiind seful Politiei Judetene si adjunctul acestuia, Sorin Muntean si Florin Bolbos, precum si seful de la Rutiera, Marcel Craciunescu, spun surse judiciare. Prefectul judetului Timis, Eugen Dogariu, primarul orasului Recas, Teodor Pavel, si omul de afaceri Gelu Milutinovici sunt printre cei vizati, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat ca au loc perchezitii in judetele Timis si Arad, cinci dintre acestea fiind la institutii publice, iar restul la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane, intr-un dosar care vizeaza infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie care ar fi fost comise in perioada 2013 - 2014.
In dosar se fac cercetari pentru fapte de trafic de influenta, abuz in serviciu si santaj, iar printre cei vizati sunt seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Timis, comisar-sef Sorin Muntean, adjunctul acestuia, comisar-sef Florin Bolbos, seful Serviciului Circulatie Rutiera Timis, Marcel Craciunescu, doi ofiteri de Rutiera, precum si primarul orasului Recas, Teodor Pavel (PSD).
De asemenea, in ancheta ar fi vizati prefectul judetului Timis, Eugen Dogariu, si omul de afaceri Gelu Milutinovici, sotul directoarei DGASPC Timis, Valentina Emilia Milutinovici, care este si presedintele Organizatiei de Femei a PSD Timis.
Contactat de corespondentul MEDIAFAX, prefectul Eugen Dogariu a spus ca este la Prefectura si ca nu stie nimic despre ancheta DNA, afland din presa ca se fac mai multe perchezitii la institutii publice din Timisoara.
Surse judiciare au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca cele cinci institutii unde au loc perchezitii sunt IPJ Timis, Serviciul Circulatie Rutiera, care se afla in aceeasi cladire cu IPJ, Politia orasului Recas, Primaria Recas si Politia Locala din cadrul Primariei Recas, precum si Sectia de Politie Autostrazi - Biroul de Politie Autostrada A1 Deva - Nadlac.
Perchezitii au loc si la locuinta lui Marcel Craciunescu, din satul Ghiroda, precum si la locuinta parintilor acestuia, din Timisoara.
Sursele citate au precizat ca sase persoane urmeaza sa fie duse la audieri la sediul DNA Timis.
Comisarul sef Sorin Muntean conduce Inspectoratul Judetean de Politie Timis din octombrie 2012, fiind numit interimar printr-un ordin al ministrului Mircea Dusa. In luna martie 2013, el a fost numit pe acest post in urma unui concurs. Comisarul sef Sorin Muntean are 45 de ani si este nascut in localitatea Chisineu Cris, judetul Arad. Lucreaza de peste 20 de ani in Politie si este ofiter specialist I.
Comisarul sef Florin Bolbos este adjunctul sefului IPJ Timis din anul 2010, functia fiind obtinuta in urma unui concurs. El are 41 de ani si este din localitatea Pischia din judetul Timis. Anterior, a condus serviciul Politiei Rutiere Timis, iar in Politie lucreaza din 1995.
Marcel Craciunescu se afla la conducerea Serviciului Circulatiei Rutiere Timis din anul 2012, iar sotia acestuia, Gabriela Craciunescu, este consilier judetean PSD.
Eugen Dogariu, in varsta de 38 de ani, este prefect al judetului Timis din mai 2012, dupa ce in perioada august 2010 - mai 2012 a fost seful Biroului audit si control intern la SC Drumuri Municipale SA. El a lucrat pentru cateva luni si la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis, iar in perioada martie 2009 - februarie 2010 a fost subprefect.
Primarul din Recas, Pavel Teodor, se afla la primul mandat, fiind ales din partea PNL. In septembrie 2014, el a trecut de la PNL la PSD, in baza OUG care a permis migratia alesilor locali fara a-si pierde mandatul. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005979 (s)