News Flash:

Pentru arsuri si rani superficiale - Leacuri cu efect cicatrizant

4 Ianuarie 2018
1007 Vizualizari | 0 Comentarii
cataplasma

Pentru rani si arsuri superficiale, iritatii, poti folosi tratamente naturiste care sa vindece rapid pielea.

Uleiuri vegetale

Uleiul de arahide este util pentru tratarea psoriazisului. Cu el poti sa masezi zonele dureroase de pe piele. Uleiul de sunatoare ajuta in caz de arsuri usoare, fara basici. Toaca marunt flori de sunatoare si pune-le intr-un recipient inchis la culoare. Acopera-le cu ulei si lasa-le la macerat 21 de zile. Cand rana a facut crusta, unge-o cu unul dintre aceste uleiuri, pana cand pielea se vindeca.

Spalaturi locale

Cu ceai de lavanda poti face bai locale. La o cana cu apa clocotita pune o lingura de planta uscata. Grabeste cicatrizarea ranilor cauzate de taieturi. Pentru inchiderea lor incearca si baile cu infuzii de coada-soricelului (3 linguri de planta la o cana cu apa), galbenele (2 linguri de flori uscate la 250 ml de apa), isop (1-2 linguri la o cana cu apa). Sunt indicate si decocturile de dentita (o lingura de planta la 250 ml de apa) si de iedera (200 g frunze proaspete fierte intr-un litru de apa 10 minute).

Tincturi

Pentru refacerea tesuturilor, mai ales dupa puseurile de acnee, fa spalaturi locale sau aplica pansamente cu tinctura de arnica. Tinctura de patlagina s-a dovedit si ea utila si in stergerea urmelor lasate de acnee. Pentru un tratament eficient, foloseste un amestec de tincturi de patlagina, mugur de plop, marului lupului si propolis, in parti egale. Aplica zilnic, pentru o ora, o compresa facuta cu o lingurita din acest amestec si 5 linguri de ceai de galbenele.

Cataplasme

Ranile si cicatricele cauzate de o operatie devin mai putin vizibile daca aplici o data pe zi o cataplasma cu tataneasa si marul lupului, in parti egale. O pastrezi o ora.

preluat de pe clicksanatate


uleiuri vegetale spalaturi locale tincturi cataplasme
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005638 (s)