News Flash:

Pentru adevaratii amatori ai gratarului: 5 cele mai bune retete de marinada - Carnea pur si simplu se topeste in gura!

26 Iulie 2016
1300 Vizualizari | 0 Comentarii
marinada
Este vara si a inceput sezonul gratarului! De aceea Bucatarul.tv va pune la dispozitie 5 retete de marinate care va vor propulsa la nivelul de profesionist in acest domeniu!

1. MARINADA “SALUTARE DIN BALCANI!” (PENTRU 2 KG DE CARNE)
INGREDIENTE
3 ardei grasi
120 – 150 g de coriandru
650 ml de iaurt natural
suc de lamaie (jumatate de lamaie)
sare dupa gust
MOD DE PREPARARE
Prajiti bine ardeii in tigaia grill. Apoi curatati-i de seminte si taiati-i felii. Adaugati intr-un bol sau o cratita iaurtul, sucul de lamaie, sarea, ardeii taiati, coriandrul si amestecati bine.
Timp de preparare carne: 3 ore
2. MARINADA MEDITERANEANA (PENTRU 2 – 2.5 KG DE CARNE)
INGREDIENTE
450 ml de ulei de masline
650 ml de ulei de floarea soarelui
suc de lamaie (jumatate de lamaie)
o legatura mica de cimbru
3 crengute de rozmarin
2 crengute de salvie
1 catel de usturoi
piper negru macinat dupa gust
MOD DE PREPARARE
Amestecati cele 2 tipuri de ulei, adaugati sucul de lamaie, piperul si verdeata. Zdrobiti usturoiul cu partea plata a unui cutit si adaugati-l la marinata. Amestecati bine marinata.
Timp de preparare carne: 3 ore
3. MARINADA DIN PORTOCALE (PENTRU 2-3 KG DE CARNE)
INGREDIENTE
1 portocala
4 catei de usturoi pisat
2 lingurite de busuioc uscat
1 lingurita de cardamom pisat
650 ml de smantana grasa
250 ml de maioneza
sare si piper negru macinat dupa gust
MOD DE PREPARARE
Radeti coaja de portocala, stoarceti sucul din ea si adaugati usturoi, busuioc si cardamom. Adaugati smantana si maioneza, apoi sarea si piperul dupa gust. Amestecati bine.
Timp de preparare carne: 4 ore
4. MARINADA CU VIN (PENTRU 2 KG DE CARNE)
INGREDIENTE
200 g de ceapa
150 ml de apa plata
250 ml de vin alb sec
4 tulpini de lemongrass
2 lingurite de piper alb boabe
sare dupa gust
MOD DE PREPARARE
Curatati si taiati ceapa. Taiati tulpina de lemongrass. Puneti ceapa si tulpina de lemongrass intr-un bol si adaugati apa si vinul. Zdrobiti putin de tot boabele de piper in piua si adaugati-le la marinata. Amestecati bine toate ingredientele.
Daca nu ati putut face rost de tulpinile de lemongrass, le puteti inlocui cu coaja de lamaie pastrand proportiile.
Timp de preparare carne: 4 ore
5. MARINADA DE FLORENTA (PENTRU 2-3 KG DE CARNE)
INGREDIENTE
2-3 lamai
1 catel de usturoi
1 legatura nu prea mare de rozmarin
250 ml de ulei de masline
750 ml de ulei de floarea soarelui
piper negru boabe
MOD DE PREPARARE
Taiati lamaile felii si adaugati usturoiul si frunzele de rozmarin. Turnati peste acestea uleiul de masline si uleiul de floarea soarelui. Zdrobiti putin boabele de piper in piua si adaugati-le la marinata. Amestecati bine.
Timp de preparare carne: 2.5 ore
Speram ca aceste sfaturi va vor fi de ajutor in planurile culinare viitoare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005836 (s)