News Flash:

"Pedeapsa maxima pentru violatorii din Vaslui!"

16 August 2015
1557 Vizualizari | 0 Comentarii
violatori
Pedeapsa in cazul celor sapte tineri care au violat-o pe fata de 18 ani ar trebuie sa fie spre nivelul maxim prevazut de Codul Penal, considera avocata Mihaela Olaru.
vocata Mihaela Olaru a afirmat la Realitatea TV, in cadrul emisiunii Jocuri de Putere, ca pedeapsa in cazul celor sapte tineri care au violat-o pe fata de 18 ani din Vaslui ar trebuie sa fie spre nivelul maxim prevazut de Codul Penal.
"Nu avem doar infractiunea de viol, ci si lipsirea de libertate si alte infractiuni. Este vorba de un concurs de infractiuni, pedeapsa ar putea ajunge si la 18 ani, asa cum era in vechiul Cod Penal", a explicat avocata Mihaela Olaru, adaugand ca in noul Cod pedeapsa maxima este de 12 ani de inchisoare.
Aceasta a explicat ca pentru a diminua astfel de acte de violenta, pedepsele pentru viol ar trebui sa fie similare cu cele pentru omor.
"Nu doar persoana care a suferit un abuz este distrusa, ci si familia. Fata si mama ei vor ramane traumatizate pe viata", a afirmat avocata.
"Victima este lasata de izbeliste"
Mihaela Olaru a mai precizat ca trebuie reglementata si procedura de ajutorare a victimei. "Victima este lasata de izbeliste. Trebuie sa reglementam acest lucru", a mai afirmat avocata.
De asemenea, Alexandru Cumpanasu, directorul Asociatiei pentru Implementarea Democratiei (AID), a afirmat in cadrul emisiunii Jocuri de Putere, ca atunci cand vedem ca o fata de 18 ani este violata de sapte bestii nu avem cum sa fim pasivi.
"Inainte de a face public aceste lucru, am depus o plangere penala. Am facut plangere la Parchetul General si fata de familia, care au defaimat fata, si fata de cei care stateau in fata politiei si aruncau cu pietre in jurnalisti. Nu am primit inca niciun raspuns, il astept cu mare interes", a declarat Alexandru Cumpanasu.
Patriarhul Daniel ar trebuie sa condamne public astfel de abuzuri
Alexandru Cumpanasu a mai spue ca si Patriarhul Daniel ar trebuie sa condamne public astfel de abuzuri.
"PS Daniel ar trebuie sa iasa public si sa spuna ca este o problema de moralitate. Sa iasa public sa afirme ca lasa justitia sa isi faca treaba, dar astfel de acte sunt condamnabile", a precizat directorul AID Romania.

codul penal mihaela olaru cod penal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006202 (s)