News Flash:

Patru locuinte pentru familii nevoiase din Oradea vor fi ridicate in noua zile cu ajutorul voluntarilor

13 Septembrie 2016
1099 Vizualizari | 0 Comentarii
case saraci
Asociatia Habitat pentru Umanitate Beius va construi in Oradea patru locuinte pentru familii cu venituri modeste in doar noua zile cu ajutorul a 200 de voluntari de la compania Celestica. 
Potrivit directorului de programe de la Habitat Beius, Emil Popa, proiectul 'Locuinte pentru un viitor sigur' se va desfasura in perioada 13-23 septembrie, pe un teren acordat de Primaria Oradea pe strada Harghitei, unde au mai fost ridicate ale opt locuinte. 
'Avem in proiect sa ridicam aici 30 de locuinte, din care opt am reusit deja sa le construim, in care s-au mutat familii. Noi speram ca, dupa cele noua zile in care vom ridica locuintele, sa terminam cat mai repede si lucrarile de finisaje, care depind de alte finantari sau sponsorizari, astfel incat familiile sa poata intra in posesia caselor,' a declarat, pentru AGERPRES, Emil Popa. 
Beneficiarii locuintelor din acest an sunt patru familii de oradeni care spera de mult timp sa locuiasca in conditii mai bune. 
Sub atenta indrumare a specialistilor Habitat, voluntarii si beneficiarii vor lucra cot la cot si vor debita lemn, vor bate cuie, vor imbina si ridica ziduri, vor monta capriorii de lemn, astereala si tigla si vor termoizola cu polistiren cele patru locuinte. O locuinta are 56 metri patrati si este compusa din doua dormitoare, living, bucatarie si baie la parter, facand parte dintr-un complex de patru apartamente construite sub acelasi acoperis. 
Pana in prezent, 1.262 de angajati ai companiei Celestica au lucrat voluntar la ridicarea de locuinte Habitat. Ei au efectuat 10.096 ore munca voluntara, adica 3 ani, 5 luni si 12 zile, cat ar fi muncit zi de zi un angajat care lucreaza opt ore pe zi. Compania a contribuit financiar si cu munca voluntara la construirea a sapte case noi, a trei garsoniere, la ridicarea zidurilor a 24 locuinte si la turnarea fundatiilor pentru 11 case. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006827 (s)