News Flash:

Patru leacuri babesti la care sa NU apelati

17 Octombrie 2015
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
leac babesc
Folosirea remediilor babesti cum ar fi ceara ori usturoiul pentru a trata durerile de urechi sau uleiul pentru a scapa de durerile pricinuite de o arsura va poate lasa cu sechele grave.

1. Usturoi in ureche contra durerilor

Usturoiul irita timpanul si, daca patrunde mai adanc in ureche, este posibil sa aveti nevoie de un doctor pentru a vi-l extrage. „Este un obicei popular, la care va sfatuiesc sa nu apelati. De dureri nu scapati cu ajutorul usturoiului, ci cu tratament“, spune medicul orelist Elena Latcan, potrivit doctorulzilei.ro.

Urechea trebuie curatata finut, cu ajutorul betisoarelor, mai ales la intrarea in timpan, unde se formeaza ceara. Daca secretiile de ceara sunt abundente, puteti folosi dopuri de silicon, in timp ce va spalati. Acestea vor impiedica apa si sapunul sa intre in ureche, iar ceara nu se va mai forma in exces. Cand va faceti igiena urechilor cu betisoare, nu apasati prea tare. Miscarile trebuie sa fie finute, altfel exista riscul sa va fisurati pielea din interiorul urechii si sa atrageti in acest fel microbii si infectiile.

2. Tuica pentru masele

Alcoolul amorteste gingia, dar nu are si puterea de a va vindeca de carii. Acestea trebuie tratate la medicul stomatolog. „Alcoolul poate dezinfecta gura, dar nu trateaza caria. Pentru a scapa de durerile de masele trebuie facut tratamentul de canal ori tratamentul radacinii“, exemplifica medicul stomatolog Bogdan Bader, pentru sursa citata. Nici aplicarea caldurii la locul durerii nu este benefica. „In cazul unui abces, recomandam mai degraba compresele reci“, spune medicul stomatolog.

3. Ulei contra arsurilor

Peste arsuri nu se pune ulei sau unt. Pe langa fapul ca nu va calma durerile, exista riscul sa va infectati plaga. „Rana trebuie sa ramana cat mai curata. Daca puneti o substanta in plus, ulei de exemplu, acesta se va amesteca impreuna cu celelalte secretii si va aduce microbi“, explica medicul Dan Enescu. Mai degraba folositi apa rece, in primele minute dupa ce v-ati ars.

4. Clisma pentru curatarea colonului

Intestinul gros este plin de substante toxice, dar solutia pentru a-l curata nu este sa faceti clisma. Aceasta este o procedura medicala, pe care, daca nu o stapaniti, exista riscul sa va perforati colonul. Intestinul gros poate fi curatat si natural, mancand fructe si legume, bogate in fibre. „Daca aveti tulburari de tranzit intestinal care va nelinistesc, este mai indicat sa faceti o endoscopie. Faptul ca va constipati frecvent poate fi semnul dezvoltarii unor mici tumori, numite diverticuli“, explica medicul internist Doru Cristian Gavrila. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005691 (s)