News Flash:

Patru fosti directori ai Complexului Energetic Hunedoara, pe lista de disponibilizari colective

13 Septembrie 2016
996 Vizualizari | 0 Comentarii
Complexul Energetic Hunedoara
Patru dintre fostii directori ai Complexului Energetic Hunedoara (CEH) se afla pe listele de concedieri colective de personal si au intrat, de luni, in preavizul de incetare a contractului de munca, a declarat vicepresedintele Sindicatului 'Muntele', Cristian Istoc. 
'Din cadrul CEH vor fi disponibilizate colectiv 840 de persoane. Din informatiile noastre, intre cei care pleaca se numara patru dintre fostii directori ai companiei. Doi dintre acesti fosti directori mai au un an pana la implinirea varstei de pensionare', a spus liderul sindical. 
CEH va disponibiliza in aceasta toamna 840 de angajati de la termocentralele Mintia si Paroseni si de la minele de huila din Valea Jiului. Persoanele care vor fi concediate colectiv se afla in preaviz in perioada 12 septembrie- 7 octombrie, dupa care vor incheia relatiile contractuale cu CEH. 
Sindicatul 'Muntele' a reusit sa inregistreze la Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara noul contract colectiv de munca pe unitate, ceea ce inseamna ca salariatii care vor pleca din cadrul CEH vor beneficia de plati compensatorii. 
Fata de alti ani, angajatii care vor fi disponibilizati si mai au un an pana la pensie vor primi un singur salariu compensatoriu, iar cei care mai au intre unu si trei ani pana la pensie vor beneficia de trei salarii compensatorii. In cazul persoanelor care nu se vor putea pensiona in urmatorii trei ani, s-a stabilit acordarea unui numar de sase salarii compensatorii. 
'Noi ne asteptam ca administratia CEH, in calitate de partener de dialog social, sa-si respecte angajamentele asumate prin noul contract colectiv de munca semnat la nivel de unitate. Acesta este inregistrat deja la ITM Hunedoara si produce efecte', a declarat vicepresedintele Sindicatului 'Muntele'. 
In cadrul CEH lucreaza acum circa 6.300 de salariati, la minele de carbune Lupeni, Lonea, Livezeni si Vulcan, precum si la termocentralele Mintia si Paroseni. 
CEH este in procedura de insolventa cu datorii de peste 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde lei catre stat. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006202 (s)