News Flash:

Patru ani de la crima din curtea celor de la SRI Timis. Ce s-a intamplat cu cei vinovati

22 Iulie 2015
1129 Vizualizari | 0 Comentarii
politia1
Crima oribila din curtea celor de la SRI Timis, facuta publica in premiera de ZIUA de Vest in luna mai 2012, este departe de a fi pedepsita. Desi crima a avut loc in 27 octombrie 2011 si angajatii SRI au fost trimisi in judecata, o condamnare definitiva si irevocabila a vinovatilor este inca departe si mai ales sub semnul intrebarii.
Doi judecatori de la Curtea Militara de Apel Bucuresti, care judecau cauza angajatilor SRI implicati in savarsirea unui omor, au formulat cerere de abtinere. Aceasta abtinere aparuta pe fondul implicarii SRI-ului in actul de justitie poate fi interpretata ca “Magistratii resimt monitorizarea SRI si incearca sa evite coliziunea cu interesele serviciilor secrete!”
Dosarul in care sunt judecati fostii angajati ai SRI-ului Timis este privit cu teama de magistratii care au fost desemnati sa judece cauza. Cu toate ca cercetarea penala a identificat vinovatii, tregiversarea judecarii poate fi interpretata ca o presiune din partea Serviciului Roman de Informatii. Aceste presupuneri sunt lansate pe fodul condamnarii foarte rapide a unor fapte de coruptie, acceptate de opinia publica ca si executii politice, scrie ziuadevest.ro
Afirmatiile din spatiul public a generalului de brigada Dumitru Dumbrava, care conduce Directia Juridica a SRI a fost inteleasa, interpretata ca SRI-ul urmareste un dosar pana in faza finala, cand se da sentinta de condamnare. Curtea Militara de Apel Bucuresti fiind inclusa, dupa spusele generalului Dumbrava, in “camp tactic”, reprezinta un semnal ca judecatorii se simt monitorizati si prin abtinere incearca sa evite “coliziunea” cu interesele Serviciului Roman de Informatii.
In dosarul de cercetare penala procurorii militari au stabilit ca angajatii ai SRI Timis Dejan Giurgev, Lucian Gurlui si Ion Ghita Bogdan au ucis in bataie un om al strazii. In acelasi dosar s-a mai stabilit ca lt. col. (r) Camelia Toman a fost trimisa in judecata pentru instigarea celor trei la savarsirea omorului.
Anterior, pentru a se stabili cat e adevar si cat fictiune exista in rechizitoriul Parchetului Militar Timisoara, aceeasi instanta a emis adrese catre Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, Politia Municipiului Timisoara si SRI Timis, pentru prezentarea unor puncte de vedere oficiale referitoare la acest caz. Spre surprinderea judecatorilor, SRI Timis, fostii colegi ai lt.col. rez. Camelia Toman, au intarziat cu raspunsul in mod nejustificat. 

crima oribila sri timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005067 (s)