News Flash:

Patronul Mareea, dupa intrarea agentiei de turism in insolventa: Avem cateva sute de turisti care urmau sa isi consume vacantele, ne ocupam de recrutarea lor

4 Septembrie 2016
999 Vizualizari | 0 Comentarii
litoral
Agentia de turism Mareea Comtur, controlata de Marius Usturoiu, a pagubit 1.100 de turisti, suma tuturor contractelor ridicandu-se la valoarea de 460.000 euro, din care sumele restante catre furnizori se ridica la 285.000 euro, potrivit Directiei Generale de Control si Autorizare Turism din cadrul Autoritatii Nationale de Turism.
Contactat de Ziarul Financiar si intrebat cum a ajuns agentia in situatia de-a nu mai onora vacantele si cati turisti sunt afectati, Marius Usturoiu, proprietarul Mareea Comtur, a raspuns intr-un sms: "la acest moment mai sunt cateva sute de turisti care urmeaza sa isi consume vacantele. Impreuna cu colegi touroperatori si cu sprijinul hotelierilor ne ocupam de rerutarea turistilor, acolo unde se impune, astfel incat sa onoram toate rezervarile existente", fara a explica cum a ajuns agentia in situatia de-a nu putea onora vacantele turistilor. Pe Tribunalul Bucuresti nu figureaza nicio cerere de deschidere a procedurii de insolventa.
 
Mareea Comtur, care a fost implicata in tragicul accident din Muntenegru din 2013, unde si-au pierdut viata 18 romani iar alti 29 au fost raniti, a anuntat ieri pe propriul site ca nu va mai onora vacantele turistilor si ca va intra in insolventa. Aceasta este a doua agentie de turism, dupa Genius Travel, care isi lasa turistii fara vacante.
 
"Autoritatea Nationala pentru Turism mentioneaza faptul ca o echipa apartinand Directiei Generale de Control si Autorizare Turism investigheaza speta inca de saptamana trecuta, actiunea debutand in urma a patru reclamatii venite pe adresa ANT-ului", au declarat oficialii ANT, care au efectuat controale in perioada 26 august-3 septembrie. In urma actiunii de verificare au fost aplicate sanctiuni pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale, pentru prezentarea informatiilor nereale in oferte, dar si pentru neprezentarea Registrului Unic de Control. In afara de sanctiunea pecuniara in valoare de 14.000 lei, a mai fost aplicata si sanctiunea complementara de retragere a licentei, au mai transmis oficialii ANT.
"Reprezentantii agentiei de turism au afirmat ca sunt intr-un permanent contact cu Patronatul Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania - ANAT, dar si cu alte agentii de turism, pentru gasirea unor solutii pertinente clientiilor pagubiti"
O parte dintre turistii Mareea vor fi rerutati catre Complexul Mercur-Minerva, detinut de Mareea Hotels, alte hoteluri de pe litoral sau din Delta Dunarii. In acelasi timp, in unele cazuri, vacantele cumparate de la Mareea ar putea fi efectuate chiar in destinatiile respective, tot datorita sprijinului oferit de colegii de breasla, potrivit ANT.
”In ultimele doua-trei saptamani, mai mult de 200 de turisti si-au putut efectua vacantele datorita sprijinului acordat de turoperatori membri ANAT pentru ca agentia Mareea sa depaseasca situatia critica din punct de vedere financiar si pentru a evita perturbari in piata de turism. Preluam turisti si in aceste zile. ANAT se bucura si de sprijinul hotelierilor de pe litoral, parteneri ai agentiei Mareea, carora le multumim ca s-au oferit sa preia turisti”, declara Alin Burcea, presedintele ANAT.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005677 (s)