News Flash:

Patrick Ekeng a murit din cauza unei hipertrofii cardiace. Cum se manifesta aceasta afectiune

10 Mai 2016
1158 Vizualizari | 0 Comentarii
ekeng2
Medici de la Institutul National de Medicina Legala(INML) au efectuat, luni, autopsia pe trupul fotbalistului Patrick Ekeng. S-a descoperit ca Patrick Ekeng suferea de hipertrofie cardiaca, o boala care i-a provocat infarct miocardic.

Hipertrofia cardiaca se refera la marirea muschiului inimii, ca urmare a diferiti factori.

Desi este asociata deseori cu hipertensiunea arteriala cronica, hipertrofia cardiaca poate fi, de fapt, un raspuns fiziologic normal. In cele mai multe dintre cazuri, extinderea si ingrosarea muschiului inimii ar putea chiar sa declanseze decesul unei persoane.

Hipertrofia cardiaca este un raspuns a miocardului la diversi stimului fiziologici, patologici, mecanici si hormonali, care ingreuneaza activitatea inimii si contribuie la cresterea volumului de munca a acesteia. Raspunsul hipertrofic poate fi maladaptiv sau compensatoriu, in functie de caile de semnalizare specifice implicate.

Hipertrofia ventriculara este asociata cu un risc semnificativ crescut de dezvoltare a insuficientei cardiace, dar si a aritmiei maligne.

Hipertrofia cardiaca concentrica implica ingrosarea miocardului si rezulta in urma diminuarii marimii camerelor inimii, a ventriculului stang, dar si a celui drept. Conditia este deseori asociata cu decesul si poate contribui la aparitia insuficientei cardiace.

In majoritatea cazurilor, cresterea si extinderea in mod excesiv a muschiului cardiac este inregistrata la nivelul ventriculului stang si drept. Aceste zone sunt responsabile pentru pomparea sangelui: ventriculul stang pompeaza majoritatea cantitatii sangelui in corp, in timp ce ventriculul drept furnizeaza sange doar plamanilor. Hipertrofia inimii poate sa apara in fiecare din cele doua ventricule. Principala problema o reprezinta reducerea fluxului de sange de la si spre inima.

Simptome hipertrofie cardiaca

Manifestarile hipertrofiei cardiace pot include:
-scurtarea respiratiei in mod special in timpul realizarii exercitiilor fizice si a efortului fizic
-dureri toracice in timpul efortului fizic
-lesin, mai ales in timpul exercitiilor fizice sau a efortului fizic
-ameteala
-oboseala
-palpitatii.

Diagnostic

Medicul care suspecteaza prezenta hipertrofiei cardiace va pune diagnosticul bolii in functie de istoricul familial al pacientului, simptomelor pe care acesta le manifesta, modificarile care apar in urma electrocardiogramei, a radiografiei toracice sau a ecocardiografiei.

Dupa ce a fost confirmat diangosticul ar putea fi necesara realizarea altor teste pentru a se evalua severitatea starii de sanatate a bolnavului. Printre acestea se numara scanarea cu ultrasunete Doppler care evalueaza circulatia sangelui prin ventriculele inimii.

Complicatii

Printre complicatiile bolii se pot numara:
-aritmiile – ca urmare a modificarii muschiului inimii si a structurii anormale a celulelor cardiace, este perturbata functionarea normala a sistemului electric al inimii.
-moartea subita – aceasta poate fi rezultatul tahicardiei ventriculare sau a fibrilatiei ventriculare
-obstructionarea fluxului de sange
-regurgitare de valva mitrala
-insuficienta cardiaca
-slabirea si ineficienta muschiului inimii, de-a lungul timpului, ca urmare a extinderii ventriculului afectat si a scaderii capacitatii acestuia de a pompa.

Tratament

Tratamentul hipertrofiei cardiace depinde de starea generala de sanatate, precum si de simptomele manifestate. Cel mai frecvent sunt folosite pentru hipertrofia cardiaca, medicamentele eliberate pe baza de prescriptie medicala recomandate de medicul cardiolog, dar si interventia chirurgicala.

patrick ekeng infarct miocardic hipertrofia cardiaca diagnostic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006289 (s)