News Flash:

Patriarhia se implica in cazul Bodnariu. Ce spune Patriarhul Daniel despre cazul familiei romane din Norvegia

14 Ianuarie 2016
1175 Vizualizari | 0 Comentarii
patriarhul daniel1
Patriarhia Romana sustine ca, in cazul Bodnariu, rolul familiei trebuie sa ramana prioritar in cresterea copiilor si considera ca o analiza obiectiva a autoritatilor din Norvegia ar putea duce la reintegrarea fireasca a celor cinci copii in familia in care s-au nascut si au crescut.
"Patriarhia Romana a luat act cu ingrijorare de situatia critica in care se afla familia Bodnariu din Norvegia din cauza separarii fortate a celor cinci copii de parintii lor, in urma deciziei autoritatilor locale norvegiene. Consideram ca, independent de motivele legale invocate de autoritati, rolul parintilor, respectiv al familiei, trebuie sa ramana prioritar in cresterea si educarea copiilor, fapt care nu exclude cooperarea cu statul", se arata intr-un comunicat de presa transmis miercuri.
Potrivit sursei citate, o analiza obiectiva a cazului familiei Bodnariu de catre factorii responsabili din Norvegia ar puta duce la reintegrarea fireasca a celor cinci copii in familia in care s-au nascut si au crescut.
"Biserica sustine permanent familia ca fiind cadrul natural pentru nasterea, cresterea si educarea copiilor in spiritul valorilor fundamentale pentru cultura si civilizatia europeana de sorginte crestina", a precizat Patriarhia Romana.
Premierul Dacian Ciolos a scris, marti, pe Facebook, ca este preocupat de situatia familiei Bodnariu, despre care spune ca este "foarte delicata" si "complexa", precizand ca autoritatile romane tin legatura constant cu cele norvegiene, avand ca prioritate interesul copiilor.
Ulterior, presedintele Klaus Iohannis a aratat, tot pe Facebook, ca urmareste cu atentie cazul familiei Bodnariu si ca sustine eforturile autoritatilor romane si ale Guvernului de a asigura respectarea drepturilor omului pentru cetatenii romani, oriunde s-ar afla ei. Mediafax.ro

patriarhia romana bodnariu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1389 (s) | 43 queries | Mysql time :0.020038 (s)