News Flash:

Pastarnacul si proprietatile lui uimitoare

26 Februarie 2016
2360 Vizualizari | 0 Comentarii
pastarnac
Inrudita cu morcovul si alte radacinoase cu gust dulceag, pastarnacul are aceleasi calorii cam cat o banana, 75 pe suta de grame, scrie doctorulzilei.ro.

Este bogata in antioxidanti si fibre care ajuta la reducerea colesterolului din sange, previn obezitatea si constipatia. Studiile cercetatorilor britanici au aratat ca pastarnacul are calitati antiinflamatorii, antifungice si anticancerigene, oferind protectie impotriva cancerului de colon sau a leucemiei.

Mai mult, acest "morcov alb" musteste de vitamina C, dar si de acid folic, vitamina B6, K sau E. Nu lipsesc din ecuatie nici fierul, calciul, potasiul si fosforul. De altfel, potasiul contribuie la sanatatea inimii, contracarand efectele excesului de sodium.

Nu stii cum sa il gatesti. Iata o reteta dietetica:

Supa de pastarnac (4-5 portii)
Doi cartofi potriviti sau un singur cartof mare, patru-cinci radacini mari de pastarnac, un dovlecel mic, un sfert de varza alba, doua cepe, un catel de usturoi, sare, piper, o nuca de unt, o cana mica de lapte, doua linguri de ulei, o lingurita de marar verde tocat marunt. Legumele se curata, iar ceapa tocata si usturoiul se calesc usor intr-o lingura de ulei. Peste acest amestec se vor adauga pastarnacul taiat felii, varza fideluta si dovlecelul bucati. Totul se va lasa la inabusit circa 10 minute, inainte de a se turna 1,5 litri de apa. Cand amestecul clocoteste, se vor pune cartofii taiati in bucati. Dupa 20 de minute se va trece totul prin blender, alaturi de unt, lapte si marar.

morcovul banana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1086 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004812 (s)