News Flash:

Parlamentul a aprobat infiintarea a doua structuri NATO la Bucuresti

23 Iunie 2015
1045 Vizualizari | 0 Comentarii
tanc
Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a adoptat marti o solicitare a presedintelui Klaus Iohannis privind aprobarea infiintarii Unitatii de Integrare a Fortelor NATO, sub denumirea NATO Force Integration Unit (NFIU), si a Comandamentului Multinational de Divizie, cu indicative de unitate militara, pe teritoriul Romaniei, in Garnizoana Bucuresti. 
In favoarea acestei solicitari au votat 283 de senatori si deputati.
In februarie, cu ocazia unei reuniuni a ministrilor Apararii din tarile membre, NATO a aprobat infiintarea primelor 6 unitati de integrare a fortelor aliate (NATO Force Integration Units - NFIUs) in statele membre din estul Aliantei, inclusiv in Romania. 
Totodata, a fost prezentata si acceptata oferta Romaniei privind infiintarea pe teritoriul national a unui Comandament Multinational de Divizie, care va putea oferi Aliantei o flexibilitate sporita si optiuni suplimentare de comanda-control in zona sudica a flancului estic. 
Ministrul Apararii, Mircea Dusa, anunta inca din luna martie ca aceste doua comandamente NATO se vor deschide in 2016 si vor functiona la Bucuresti. Ele vor avea un rol cheie in asigurarea legaturilor intre structurile de forte nationale si cele ale Aliantei, indeplinind functiile de comanda si control in spatiul in care se impune dislocarea unei forte de reactie rapida. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006307 (s)