News Flash:

Parisul, din nou sub teroare! Focuri de arma in capitala Frantei

18 Noiembrie 2015
1345 Vizualizari | 0 Comentarii
panica paris
Potrivit presei, doi suspecti au fost ucisi, inclusiv o femeie. Informatia a fost confirmata de politie. Alte rapoarte arata ca a treia victima a fost o persoana care trecea prin zona, insa informatia nu a fost confirmata. Totodata, doua persoane au fost arestate in urma raidului.

UPDATE 9:31 - Ce se stie pana in prezent despre raidurile din Saint-Denis

- In suburbia Parisului s-au auzit impuscaturi si explozii. In Saint-Denis a fost localizat creierul atentatelor de vineri, iar operatiunea se desfasoara in apropiere de basilica.

- Tinta atacului este Abdel-Hamid Abu Oud, cel care a planificat atentatele teroriste, dar si Salah Abdeslam, unul dintre atacatori.

- Doi sau trei barbati s-ar fi baricadat intr-un apartament si au tras cu arme in politisti. Nu se stie daca acesti barbati sunt sau nu suspectii mentionati anterior.

- Focurile de arma au fost trase in jurul orei 4:30 dimineata si continua si in prezent. S-au auzit inclusiv sapte explozii.

- Trei ofiteri de politie au fost raniti in timpul operatiunilor, insa ranile nu sunt grave. Cel putin o persoana a murit, insa informatia nu a fost confirmata.

- Drumurile au fost inchise, iar zona a fost impanzita de politie si vehicule ale autoritatilor. In zona au fost trimisi si militari.

- Locuitorii au fost sfatuiti sa ramana in case si sa nu se apropie de ferestre. Unii au fost mutati in adaposturi temporare. Transportul elevilor catre scolile din zona a fost intrerupt si se pare ca unitatile de invatamant vor ramane inchise astazi.
 

UPDATE 9:29 - Potrivit unor surse apropiate anchetei, descinderile au legatura cu atentatele din Paris, tinta operatiunii fiind presupusul organizator al atentatelor de vineri seara, Abdelhamid Abaaoud. Mai multi barbati s-ar fi baricadat intr-un apartament din Saint-Denis si numeroase focuri de arma au fost auzite in centrul orasului incepand cu ora 4:30 (5.30, ora Romaniei).

STIRE INITIALA - La cateva zile dupa atentatele care au zgudit intreaga Franta, pe strazile din jurul Parisului se aud din nou focuri de arma. In aceasta dimineata, fortele speciale franceze Raid au intervenit in forta la Saint-Denis, o localitate situata in apropierea Capitalei Frantei. Conform martorilor, de la prima ora la s-au auzit numeroase focuri de arma, precum si detonari. Locuitorii zonei au fost avertizati sa ramana in casele lor. Politistii francezi detin informatii ca in acea zona se ascunde "capul" atentatelor de vineri seara din Paris. 


In urma interventei in forta a politiei, cel putin doua persoane au fost ucise. Acestea ar avea legatura cu atentatele teroriste de vineri trecuta, conform surselor din cadrul fortelor de ordine franceze.  Aparent, doi barbati vizati de asaltul fortelor speciale ar fi fost ucisi. In plus, se pare ca un al treilea atentator ar fi de asemenea mort, insa aceasta informatie nu a fost confirmata inca. In timpul raidului mai multi politisti au fost raniti.


Noaptea trecuta doua avioane ale companiei Air France au fost deturnate de la rutele initiale in urma unor amenintari cu bomba venite de la sol. Cursa Air France 65, care decolase din Los Angeles ca Capitala Fratei, a fost deviata spre Salt Lake City, in urma unei amenintari cu bomba primite printr-un apel telefonic de la sol. La scurt timp, cursa Air France 55, care decolase de la aeroportul international Dulles din Washington catre Charles de Gaulle din Paris, a fost deviata spre un aeroport din Halifax, Nova Scotia, tot din cauza unei amenintari cu bomba.

franta saint-denis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004828 (s)