News Flash:

Parerea unui preot foarte cunoscut, mesaj pentru femeile casatorite: „Este o problema de dragoste”

7 Ianuarie 2018
942 Vizualizari | 0 Comentarii
preot necula

Parintele Necula a atins un punct sensibil. Preotul de la Sibiu a fost intrebat un lucru pe care putini femei au curajul sa il puna in dezbatere.


Parintele Necula: Supunerea e o problema de dragoste

De ce scrie in Biblie ca femeile trebuie sa se supuna barbatilor? Preotul a raspuns. „Din firea noastra pacatoasa, nimanui nu-i place ideea de supunere. In mentalitatea noastra, astazi intelegem ca a te supune inseamna a te injosi, a te umili, a te reduce la inferioritate, a pierde din valoare.
Pentru firea noastra noi vrem sa fim independenti, adica nimeni sa nu fie deasupra noastra, ci noi sa ne fim stapani si, daca se poate, noi sa stapanim peste altii si sa-i dominam si sa-i manipulam pe altii. Asa-i? Observati ca am subliniat din firea noastra si pentru firea noastra. Aceasta caracterizeaza pe omul pacatos, el traieste numai pentru sine.

Ei bine, aici, in domeniul acesta, se intampla cea mai profunda si mai radicala schimbare, cand cineva se intalneste cu Mantuitorul si ajunge sa inteleaga cine este Iisus si ce a facut pentru el. Cand intelegi ca Iisus ti S-a supus tie, adica S-a asezat in locul tau, S-a incarcat cu pacatele tale si a murit in locul tau, reactia ta este sa te daruiesti Lui, asa cum El ti S-a daruit tie. Asa zice si Sfantul Apostol Pavel: „Iisus Hristos a murit pentru toti, ca cei ce viaza sa nu mai vieze lorusi, ci Aceluia care pentru ei, a murit si a inviat” (II Corinteni 5, 15). Si mai zice: „Daca este cineva in Hristos este faptura noua” (II Corinteni 5, 17).

Cand cineva se uneste cu Hristos, el a inviat si este o noua creatie. Diferenta este ca inainte traia pentru sine, iar acum se bucura in adancul sau pentru altul, pentru Iisus. Lucrul esential pentru mine este faptul acesta: am raspuns la moartea Domnului pentru mine, supunandu-ma Lui, daruindu-ma Lui.

Acum, daca eu m-am supus lui Iisus si, prin El, m-am supus lui Dumnezeu, de acum nu ma mai iau dupa ce imi dicteaza firea mea pacatoasa sau instinctul meu, ci incep sa-l intreb pe Dumnezeu cum vrea El sa fiu si unde ma vrea El sa stau, si El iti va spune ca trebuie sa te daruiesti sotului tau si sa fii supusa sotului tau. Supunerea ta fata de sotul tau este, in primul rand, o problema intre tine si Dumnezeu.

Dumnezeu este Cel ce-ti fixeaza locul sub autoritatea sotului tau si tu accepti acest loc de supunere fata de sotul tau, in primul rand pentru ca acesta este aranjamentul lui Dumnezeu, este ordinea gandita de Dumnezeu. De vreme ce tu esti o creatie noua, o fiinta care traieste pentru Dumnezeu, tu accepti locul pe care ti l-a fixat El in ierarhia cosmica si acest loc este sub autoritatea sotului tau.

In al doilea rand, supunerea ta fata de sotul tau este o problema de dragoste. Cand iubesti cu adevarat, te daruiesti celui pe care il iubesti si daruirea de sine inseamna si ascultare, supunere si subordonare.

Ati auzit ca aceasta supunere inseamna sa te uiti mai intai la interesele celuilalt si sa-l vezi pe celalalt mai sus ca tine. Acest lucru nu este usor daca nu iubesti dar, daca iubesti, tocmai aceasta faci, te uiti pe tine si traiesti pentru cel pe care il iubesti”, a raspuns Necula, conform site-ului ortodoxia.me.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004894 (s)