News Flash:

Parcul Justitiei din Timisoara va fi reabilitat

13 Aprilie 2015
1300 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentantii Primariei Timisoara se asteapta ca in perioada imediat urmatoare sa poata fi semnat contractul de finantare pentru reabilitarea Parcului Justitiei, proiect care a ramas pe lista de asteptare, dupa care va fi lansata licitatia pentru executia lucrarilor.
„Pe fonduri europene exista o reabilitare completa a Parcului Justitiei, asta insemnand plantari, pastrarea vegetatiei existente, pentru ca sunt pomi extraordinari in acel parc, refacerea aleilor, demolarea gardului care imprejmuieste in prezent parcul si aducerea la un aspect nou. Am depus ultimele clarificari la ADR si speram ca, in cel mai scurt timp, sa poata fi semnat contractul de finantare. Este sigur ca vom primi acesti bani, suma este de aproximativ 500.000 de euro”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.
Ce fel de lucrari sunt propuse in acest parc central al Timisoarei?
In primul rand, gazonul va fi refacut in totalitate, intentia autoritatilor locale fiind de a crea niste „peluze impecabile”, sunt prevazute taieri de corectie sau intretinere la arbori, precum si noi plantari, scrie tion.ro.
In parc ar urma sa apara mai multe insule cu flori – diverse tipuri de lalele si narcise, branduse si ghiocei, dar se vor planta si liliac de vara, hortensii, magnolii si alte specii.
„Lucrarile propuse pentru imbunatatirea fondului vegetal sunt: plantari de material vegetal ornamental, rasinoase si foioase florifere, in special in zona sudica, unde preponderenta speciilor ornamentale este scazuta, si crearea unor insule multicolore de flori bulboase, care prin coloritul florilor sa produca un spectacol in perioada primaverii. S-au propus spre plantare bulbi cu inflorire de primavara, care dau dinamism parcului inainte ca multi arbori sa infloreasca. Bulbii propusi sunt: lalele, narcise, ghiocei, helleborus, trillium, crocus. Bulbii vor fi plantati grupati sub arborii existenti pentru impact. Arborii existenti in parc se vor toaleta, iar peluza de gazon se va reface si va ramane libera pe mari portiuni, creand impresia de parc aerisit si ordonat”, se arata in proiectul de reabilitare prezentat de autoritatile locale.
Aleile din Parcul Justitiei vor fi inlocuite complet si se vor amplasa corpuri de iluminat fotovoltaice pe toate, se vor monta noi banci si cosuri de gunoi, iar in vecinatatea parcarii existente in zona este prevazut un zid ornamental de un metru, cu panouri din lemn acoperite de vegetatie cataratoare. Se propune un nou tip de alei, eco.

dan diaconu parcul justitiei eco
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007794 (s)