News Flash:

Parcul Justitiei din Timisoara va fi modernizat cu bani de la bugetul local si din fonduri europene

9 August 2015
1253 Vizualizari | 0 Comentarii
Parcul Justitiei din Timisoara
 Parcul Justitiei, unul dintre parcurile ultracentrale ale Timisoarei, va intra in reconfigurare si modernizare totala. Lucrarile urmeaza sa inceapa in luna august si sa se finalizeze in doua luni, pe un amplasament al Consiliului Local Timisoara, care a fost predat de primarul Nicolae Robu firmei ce va executa lucrarile. 
Realizat cu fonduri europene, partea de contributie de la bugetul local pentru acest proiect va fi asigurata din economii pe care administratia locala le-a facut din realizarea altor proiecte. 
'Va fi un concept nou, in primul rand, vor disparea gardurile imprejmuitoare care transmit sentimentul de separare si de despartire intre oameni, iar noi ne dorim ca oamenii sa se apropie, sa fie uniti. Investitiile se fac din fonduri europene, iar cota noastra de participare financiara de 2% este asigurata din economii pe care le-am facut in alte proiecte', a declarat primarul Nicolae Robu
Valoarea totala a proiectului este de 1.157.449 lei fara TVA, iar 98% din fonduri provin de la Uniunea Europeana si 2% de la bugetul local. 
Potrivit primarului, interventiile presupun amenajarea a 17.000 metri patrati de gazon si modernizarea a 1.500 metri de alei, se vor planta 60 de arbori si arbusti ornamentali si aproape 110.000 bulbi de flori. Se vor monta 38 de banci, un sistem de irigare a spatiilor verzi, 35 de cosuri de gunoi si 23 de stalpi de iluminat fotovoltaici. 
Parcul Justitiei se afla in apropierea Catedralei Mitropolitane, intre Filarmonica Banatul si Primaria Timisoarei, si leaga Parcul Central Scudier de Parcul Rozelor. A luat fiinta in secolul al XIX-lea si a fost numit astfel pentru ca acolo trebuia amenajat Palatul Justitiei. AGERPRES

parcul justitiei nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006745 (s)