News Flash:

Paramedicii hunedoreni strang bani pentru a-si repara singuri o ambulanta defecta de cinci luni

11 August 2018
732 Vizualizari | 0 Comentarii
ambulantaa

Paramedicii din cadrul Asociatiei Salvital, care se ocupa de gestionarea activitatii SMURD in judetul Hunedoara, vor incepe, de saptamana viitoare, o campanie de strangere de fonduri pentru a reusi sa repare, prin forte proprii, o ambulanta de la modulul SMURD Simeria, care este defecta de cinci luni de zile. 

Presedintele Asociatiei Salvital Hunedoara, Petru Marginean, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca ambulanta ar fi trebuit reparata de Spitalul Judetean de Urgenta Deva, conform unui contract de comodat, insa conducerea unitatii medicale a comunicat, telefonic, ca nu are fondurile necesare pana la o eventuala rectificare de buget. 

"Ambulanta de la modulul Simeria nu functioneaza de la inceputul lunii martie. Noi vom cere suspendarea contractului de comodat si ne vom implica - asociatia si colegii paramedici, intr-o campanie de strangere de fonduri in rezolvarea acestei probleme, tinand cont de faptul ca modulul Simeria este unul foarte important deoarece intervine la accidente pe autostrada Deva-Simeria si nu mai exista un alt serviciu de ambulanta aici", a spus Marginean. 

Potrivit acestuia, costurile necesare pentru o reparatie capitala a ambulantei SMURD din orasul Simeria se ridica la circa 40.000 de lei, bani care se spera ca ar putea fi stransi pana in luna septembrie, iar masina va fi reparata. 

"Vom cere sprijinul firmelor private si persoanelor fizice. Va fi o campanie transparenta. Vom anunta public ce suma vom reusi sa strangem. Eu cred ca vom aduna banii necesari, iar pana la sfarsitul lunii septembrie aceasta ambulanta va fi reparata si paramedicii de la modului SMURD Simeria isi vor putea continua activitatea", a precizat presedintele Asociatiei Salvital-SMURD Hunedoara. 

Modulul SMURD Simeria functioneaza acum cu o ambulanta care se folosea, de regula, la interventiile pe munte, in zona Vaii Jiului. Masina poate actiona doar la cazuri minore, astfel ca numarul interventiilor a scazut de trei ori in ultimele cinci luni. 

"Daca inainte aveam o medie de 150 de interventii pe luna, acum numarul acestora a ajuns la 50-60. Ambulanta pe care o avem are anumite restrictii la transportul pacientilor. De aceea, pentru unele cazuri trebuie sa vina o ambulanta de la Deva, ceea ce dubleaza timpul de interventie", a mentionat, la randul sau, seful modulului SMURD Simeria, Adrian Mitrescu. 

Modulul SMURD de la Simeria intervine pe raza orasului si in comunele invecinate, cumuland o zona in care traiesc peste 40.000 de persoane. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004870 (s)