News Flash:

Parada Clatitelor a animat statiunea Moneasa

31 Iulie 2016
1021 Vizualizari | 0 Comentarii
parada clatite
Editia din acest an a Paradei Clatitelor a animat la acest sfarsit de saptamana statiunea aradeana Moneasa, situata la poalele Muntilor Codru Moma, cateva mii de oameni tinand sa participe la cea de a XVI-a editie a acestui eveniment traditional. 
De-o parte si de alta a aleii din centrul statiunii au fost amplasate numeroase standuri cu produse traditionale romanesti, cu diferite produse alimentare, inclusiv traditionalele 'haluske' (galusti fierte in abur) din Nadlac, dar atractia principala au fost standurile la care se preparau clatite cu diferite dulceturi, dar si cu ciocolata. 
Intre acestea din urma s-au aflat si standurile mai multor organizatii PNL si PSD, social-democratii fiind 'intariti' de primariile comunelor Dieci si Moneasa, ambele conduse de primari PSD, care au oferit spre degustare,'pro bono', clatitele preparate. A fost, daca se poate spune asa, un fel de competitie intre liberali si social-democrati, competitie care este greu de spus de cine a fost castigata, pentru ca turistii care au degustat clatitele le-au apreciat deopotriva de mult. 
Intre cei care au supervizat activitatea la 'standurile liberale' s-au aflat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad si Claudia Boghicevici, vicepresedinte al CJ Arad, in vreme ce activitatea la 'standurile social-democrate' a fost supervizata de deputatul Dorel Caprar, presedintele PSD Arad si senatorul de Arad Mihai Fifor. 
Tot cu prilejul acestui eveniment, Consiliul Judetean Arad a lansat 'Strategia pentru Moneasa', avand ca scop renasterea statiunii. 
"Am decis sa nu mai amanam aceste dezbateri, de aceea am profitat de evenimentul de la acest sfarsit de saptamana pentru a-i invita pe cei interesati sa participe la discutiile pentru gasirea celor mai bune solutii pentru revitalizarea statiunii Moneasa', a spus, intre altele, cu acest prilej, Claudia Boghicevici. 
La randul sau, Iustin Cionca, presedintele CJ Arad, a subliniat ca Moneasa este o statiune turistica si balneara de interes national, insa doar primaria comunei poate depune proiecte de dezvoltare. 
'Imi propun sa am o discutie in acest sens cu primarul comunei. Zona este fantastica, este extrem de importanta pentru tot judetul Arad. Sa nu mai spunem de nevoia de locuri de munca a oamenilor de aici', a mai spus Iustin Cionca 
La discutii au participat hotelieri, investitori, localnici, reprezentanti ai mass-media. Au fost de asemenea prezenti: prof univ dr Aurel Ardelean, presedintele Universitatii de Vest 'Vasile Goldis' Arad, un foarte bun cunoscator al statiunii; primarul Aradului, Gheorghe Falca, in calitate de presedinte al PNL Arad; Doriu Sinaci, directorul Centrului Cultural Judetean Arad. 
Au fost facute diferite propuneri, una dintre cele mai importante fiind cea legata de asfaltarea drumului de acces dintre Moneasa si limita judetului Bihor, traseu in lungime de circa sase kilometri. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005594 (s)