News Flash:

Papa se va ruga pentru pace alaturi de alti lideri religiosi, la Assisi

20 Septembrie 2016
1003 Vizualizari | 0 Comentarii
papa francisc2
Papa Francisc este asteptat, marti, la Umbria, in centrul Italiei, pentru a se va alatura altor demnitari ai inaltelor culte ce se intalnesc la evenimentul de incheiere a Zilei mondiale de rugaciune pentru pace, informeaza AFP. 
Intitulata "Sete de pace. Religii si culturi in dialog", intalnirea este promovata de Comunitatea "Sfantul Egidiu", in colaborare cu comunitatile franciscane din Assisi. 
Intrevederea are loc la 30 de ani de la Intalnirea interreligioasa pentru pace, convocata la Assisi de Papa Ioan Paul al II-lea, la 27 septembrie 1986. 
Pontiful argentinian urmeaza sa soseasca cu elicopterul, dimineata, in orasul medieval. Dupa masa de pranz cu victimele razboiului, vor avea loc mai multe intalniri cu arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al anglicanilor, cu Patriarhul ortodox al Constantinopolului Bartolomeu I, precum si cu reprezentanti ai comunitatilor musulmane si ebraice, mai arata sursa citata. 
La ora 16:00 (14:00 GMT), toti participantii se vor retrage pentru a se ruga pentru pace, in acelasi timp dar separat, inainte de a participa la o ceremonie comuna in cadrul careia va fi citit un mesaj de pace. O victima a razboiului, Sanctitatea Sa Bartolomeu I - Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, un lider budist japonez, un musulman si un reprezentant al comunitatii ebraice, vor lua cuvantul in cadrul acestui eveniment, inaintea discursului foarte asteptat al Papei. 
Papa Francisc a asigurat, duminica, dupa slujba Angelus, ca "azi avem nevoie mai mult ca oricand de pace, pentru acest razboi care exista in intreaga lume". 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004839 (s)