News Flash:

Papa Francisc vine in Romania!

15 Mai 2015
1455 Vizualizari | 1 Comentarii
papa francisc2
Administratia Prezidentiala a anuntat, vineri, dupa primirea presedintelui Klaus Iohannis in audienta de catre Sanctitatea Sa, Papa Francisc, ca Suveranul Pontif a acceptat cu placere invitatia din partea sefului statului de a vizita Romania si ca data vizitei va fi stabilita pe canale diplomatice.
Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis a fost primit in audienta de catre Sanctitatea Sa Papa Francisc, dupa care s-a intalnit cu Eminenta Sa Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat.
”In cursul acestor intalniri deosebit de cordiale, care au avut loc in ziua aniversarii a exact 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice, au fost discutate relatiile dintre Romania si Sfantul Scaun. De ambele parti a fost exprimata satisfactia deosebita cu privire la caracterul excelent in care s-au dezvoltat aceste relatii in ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodata, interesul reciproc pentru dezvoltarea in continuare a dialogului si a cooperarii bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertatii religioase, dialogul interreligios si combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, si un schimb de opinii pe teme internationale de actualitate”, se precizeaza in comunicat.
Administratia Prezidentiala anunta ca presedintele Romaniei i-a adresat Sanctitatii Sale invitatia de a vizita Romania.
”Invitatia a fost acceptata cu placere, data vizitei urmand a fi convenita ulterior pe canale diplomatice”, se mai mentioneaza in comunicatul oficial transmis la finalul audientei de la Vatican.
In cadrul intalnirii dintre presedintele Klaus Iohannis si Papa Francisc, presedintele Romaniei i-a prezentat cele doua cadouri simbolice oferite in numele statului roman.
”Sanctitatea voastra, mi-am permis sa va aduc o moneda care semnifica importanta crestinatatii pentru noi, este o moneda foarte speciala, emisa de Banca Nationala a Romaniei”, a declarat Klaus Iohannis, despre emisiunea numismatica dedicata comemorarii a 2000 de ani de crestinism.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006620 (s)