News Flash:

Papa Francisc s-a recules la Moscheea Albastra din Istanbul

30 Noiembrie 2014
1143 Vizualizari | 0 Comentarii
Papa Francisc s-a recules sambata la Moscheea Albastra din Istanbul, in cea de-a doua zi a vizitei sale in Turcia musulmana, consacrata in special dialogului interreligios.
Alaturi de muftiul care se ruga, Suveranul Pontif a meditat cateva minute, cu ochii inchisi si mainile impreunate, asa cum a facut in mod simbolic si predecesorul sau, Benedict al XVI-lea, in acelasi loc.
Sosit in fata moscheii la bordul unui modest autovehicul de serie, Papa a fost intampinat de marele muftiu al Istanbulului, Rahmi Yaran, alaturi de care a vizitat edificiul impozant, construit la inceputul secolului al XVII-lea.
In timpul vizitei sale din 2006, gestul lui Benedict al XVI-lea din Moscheea Albastra a fost asimilat unei rugaciuni, dar Vaticanul a precizat ulterior ca a fost o "meditatie". Sfantul Scaun a subliniat ca Francisc urma sa indeplineasca acelasi ritual.
Dupa incheierea vizitei, Papa a traversat cu masina marea esplanada din cartierul Sultanahmet care duce spre basilica Sfanta Sofia, o biserica bizantina construita in secolul al VI-lea, convertita in moschee dupa cucerirea Constantinopolului de Impreiul Otoman in 1453 si transformata in 1934 in muzeu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1788 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006232 (s)