News Flash:

Papa Francisc: "Lumea devine o imensa gramada de mizerie"

19 Iunie 2015
1171 Vizualizari | 0 Comentarii
papa francisc2
Societatea de consum, distrugerea mediului si subjugarea politicii de catre economie sunt toti atatia factori de distrugere a planetei, avertizeaza Papa Francisc in ultima sa enciclica, publicata joi, relateaza DPA in pagina electronica.
"Niciodata nu ne-am ranit si maltratat casa comuna asa cum am facut-o in ultimii 200 de ani", scrie Francisc in enciclica (scrisoare circulara, literal), intitulata Laudato Si.
"Un strain care ne-ar privi lumea ar fi uimit sa vada un asemenea comportament, care uneori pare autodistructiv", se arata in document.
"Pamantul, casa noastra, incepe sa arate tot mai mult ca o imensa gramada de mizerie", isi exprima el nemultumirea.
Liderul catolicilor din intreaga lume critica activitatea la nivel global a lumii lumii politice si economice.
"Esecul summiturilor mondiale cu privire la mediu ne arata clar ca politica noastra este supusa tehnologiei si finantelor", scrie Suvernaul Pontif, in varsta de 78 de ani.
Intr-un mesaj adresat summitului mondial pe tema modificarilor climatice prevazut la Paris la sfarsitul anului, Francisc subliniaza asupra necesitatii adoptarii urgente a unor programe vizand reducerea drastica a emisiilor de carbon provocate de catre om.
Schimbarile climatice "reprezinta una dintre principalele provocari cu care se confrunta umanitatea in zilele noastre", afirma Papa.
Dezvoltarea economica din tarile bogate s-a facut in detrimentul natiunilor mai sarace, spune Francisc. "Noi stim cat de nesustenabil este comportamentul celor care consuma constant si distrug, in timp ce altii nu sunt inca in masura sa traiasca intr-un mod care sa se ridice la demnitatea lor umana", subliniaza el.
Papa Francisc indeamna la o incetinire a ritmului dezvoltarii economice.
"De aceea a venit timpul sa acceptam diminuarea cresterii in unele parti ale lumii, pentru a furniza resursele ca alte locuri sa creasca sanatos", scrie Francisc.
Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a declarat pentru jurnalisti, la New York, ca "primeste foarte favorabil" enciclica, notand ca este de acord cu Papa Francisc asupra faptului ca "modificarile climatice sunt o problema morala care necesita eforturi colective urgente". Mediafax.ro

papa francisc francisc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005157 (s)