News Flash:

Panica la inaltime! Peste 100 de persoane au ramas blocate in telecabine

9 Septembrie 2016
1143 Vizualizari | 0 Comentarii
telec
Aproximativ 110 persoane erau blocate joi seara in telecabine sub ghetarii masivului Mont-Blanc, in Alpii francezi la  3.800 de metri altitudine, asteptand sa fie transportate cu elicopterul in vale, a informat AFP, citand surse locale.

"O suta zece persoane sunt blocate la 3.800 de metri inaltime in cabinele telefericului", care leaga varful Aiguille du Midi (3.842 de metri), versantul francez, de Pointe Helbronner (3.462 de metri), care delimiteaza frontiera cu Italia, a declarat prefectul regiuniiHaute-SavoieGeorges-François Leclerc.

S-a produs o incrucisare de cabluri la 16:00 ora locala (14:00 GMT) "din motive inexplicabile", iar angajatii Societatii Mont-Blanc nu au reusit sa repare incidentul, a explicat AFP, Mathieu Dechavanne, PDG al societatii de gestionare a telecabinelor.

Operatiunea de transport cu elicopterul, cu participare a trei aparate elvetian, francez si italian, a fost pana la urma luata. "Va dura ceva timp, dar conditiile meteo sunt bune", a precizat Mathieu Dechavanne.

Telefericul 'Panoramique Mont-Blanc' trece pe deasupra ghetarilor din Valea Blanche si permite traversarea din Franta spre Italia a masivului Mont-Blanc, al carui varf masoara 4.810 de metri. Telecabinele dispun fiecare de 4 locuri.

pointe helbronner italia haute savoie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006024 (s)