News Flash:

Padurarii cer derogare pentru a impusca ”ursii plimbareti” din Brasov

18 Octombrie 2017
927 Vizualizari | 0 Comentarii
ursi
Padurarii din mai multe ocoale silvice brasovene au depus solicitari pentru impuscarea a sase ursi din zona Brasovului, Rasnovului, dar si din Jiber si Sercaita. Unul dintre ursi a intrat chiar si in sala de mese a Cabanei Postavaru, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Seful Compartimentului de Vanatoare din cadrul Regiei Kronstadt, Cosmin Dida, a declarat ca saptamana aceasta a fost depusa la Agentia pentru Protectia Mediului si Garda de Mediu Brasov o solicitare pentru obtinerea unui punct de vedere cu privire la recoltarea a doua exemplare de urs care coboara pe strazile din cartierul Racadau.
”Pentru a obtine derogarea, solicitantii trebuie sa depuna un dosar care sa contina inclusiv procesele verbale de constatare a pagubelor produse de animale. Dosarele sunt analizate de o comisie formata din reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului si ai Garzii Nationale de Mediu, apoi se redacteaza un punct de vedere, care este trimis la Departamentul Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului, institutie care emite acordul privind solicitarea de derogare”, a declarat Hornoiu, directorul executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov.
Si Ocolul Silvic Rasnov a solicitat recoltarea unui urs care a fost relocat in Masivul Postavarul dupa ce ajunsese intr-o zona locuita, insa acum acesta a inceput sa faca vizite chiar si la Cabana Postavarul.
”Ursul respectiv a creat multe probleme in zona turistica, intrand chiar si in sala de mese a Cabanei Postavaru. Motivul pentru care s-a cerut recoltarea lui a fost ca a mai fost mutat, dar masura nu a avut efect. De altfel, respectivul urs are montata si o zgarda care permite monitorizarea lui prin sistemul GPS”, a spus oficialul APM Brasov.
Si padurarii din Jibert au solicitat recoltarea unui urs care a produs pagube in gospodariile din localitate, iar solicitari pentru impuscarea a cate un exemplar de urs au venit si de la Sercaita si din partea Fondului Cinegetic Barsa.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1095 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004891 (s)