News Flash:

Pacient in stare critica transferat cu un avion privat de la Timisoara in Italia

24 Aprilie 2015
1293 Vizualizari | 0 Comentarii
Un cetatean italian a fost internat la Clinica Anestezie Terapie Intensiva de la Spitalul Judetean Timisoara miercuri dupa-amiaza. Medicii spun ca barbatul avea o hemoragie interna puternica, dar nu au putut identifica cu exactitate cauza.
Dupa mai multe investigatii, medicii au stabilit ca hemoragia s-a produs ca urmare a unui tratament cu un medicament anticoagulant, dupa ce barbatul a fost operat la inima.
Dupa ce starea lui s-a agravat, familia, dar si medicii timisoreni, au decis transferul barbatului, iar o echipa de medici italieni l-a preluat cu un avion privat de la Aeroportul Timisoara, unde pacientul a fost transportat cu un echipaj SMURD.
„El este cu un transplant renal efectuat in Italia in 2012, scrie tion.ro. In plus, a avut si ceva probleme cardiace si avea un stent pe aorta. Pentru asta ia un tratament, Sintrom, si a supradozat, adica a luat mai mult decat trebuia in timp ma refer, si a facut o hemoragie cu sursa necunoscuta, adica nu a sangerat undeva anume sa zici ca s-a rupt un vas sau ceva. A sangerat din cauza tratamentului pe care l-a supradozat. In conditiile astea s-a facut acel hematom. El a venit ieri dupa-amiaza la noi avand asigurare si tot si au trimis imediat avionul dupa el si l-au luat azi-noapte. Dar era constient, cooperant, atata ca ne-a fost foarte greu in ATI sa-i mentinem hemoglobina, adica a trebuit sa-i dam foarte mult sange ca sa-l mentinem, practic sa nu decedeze prin faptul ca a pierdut foarte mult sange”, a declarat, pentru tion.ro, Dan Ilincariu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Timisoara.
Pacientul a fost transportat la Milano.

dan ilincariu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004731 (s)