News Flash:

Ordonanta care modifica legile pentru decontarea navetei elevilor

12 Octombrie 2016
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
microbuz scolar
Premierul Dacian Ciolos a anuntat miercuri ca Executivul va adopta o ordonanta de urgenta prin care va modifica actualul cadru legislativ referitor la decontarea navetei elevilor.
"Avem in Romania peste 125.000 de elevi care fac naveta zilnic, circa unul din cinci elevi din Romania face naveta. Pe de alta parte, avem in momentul de fata diferente foarte mari de costuri ale abonamentelor cu naveta de la un judet la altul, chiar daca avem un tarif maximal de rambursare a costurilor navetei, stabilit prin legislatie. (...) Pentru o distanta de 10 km, tariful minim de transport este de 29 de lei, iar tariful maxim de 228 lei. Sunt diferente care sunt greu de justificat de la un judet la altul, in conditiile in care valoarea decontata elevului este de 40 de lei. Vom stabili astazi prin proiectul de ordonanta cadrul legislativ pentru a avea un tarif maximal pe kilometru obligatoriu in toate judetele, urmand ca apoi, in perioada imediat urmatoare, printr-o HG sa definim acest tarif maximal si cadrul in care acest tarif se aplica", a spus premierul la inceputul sedintei de Guvern.
El a explicat ca masura are in vedere in primul rand combaterea abandonului scolar, in conditiile in care Romania are o rata crescuta a copiilor care abandoneaza scoala.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005891 (s)