News Flash:

Operatiunile antiteroriste din Belgia - Ministrul de Externe: Amenintarea unui atentat viza fortele de politie

16 Ianuarie 2015
1214 Vizualizari | 0 Comentarii
Operatiunile antiteroriste lansate in Belgia joi "s-au terminat pe teren", a anuntat vineri ministrul belgian de Externe. Doua persoane au murit, iar alta a fost ranita in cursul unei interventii a fortelor speciale belgiene impotriva unei celule teroriste care pregatea atentate.
"Operatiunile s-au terminat pe teren. Acum exploatam datele. Vom vedea, de la politie si autoritatile judiciare, daca sunt alte initiative de intreprins", a declarat Didier Reynders pentru postul francez i-Télé, la o zi dupa o vasta operatiune care s-a soldat cu uciderea a doi presupusi jihadisti si arestarea unui al treilea.
O operatiune antiterorista a fost efectuata joi de catre politia belgiana in mai multe orase din Belgia, care s-a soldat cu uciderea a doi presupusi jihadisti la Verviers, in estul tarii. Acestia planificau atentate iminente, la o saptamana de la atacurile sangeroase de la Paris.
Reynders a subliniat ca un "foarte mare numar de perchezitii" a avut loc in toata tara. La Verviers, "trei persoane care s-au intors din Siria au deschis focul asupra fortelor de ordine, care au ripostat, antrenand confruntari armate destul de violente".
El a confirmat ca amenintarea unui atentat "viza fortele de politie".
"Nu s-a stabilit o legatura cu atentatele comise in Franta", a confirmat ministrul, evocand un "schimb de informatii care a fost foarte util".
"Nu exista o legatura intre atentatele de la Paris si cele programate in Belgia, nu intre filiere, dar exista in continuare o accelerare a initiativelor in functie de situatia de pe teren", a declarat el. "Atentatele de la Paris au condus la o accelerare a initiativelor la noi", a adaugat Reynders. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008087 (s)