News Flash:

Operatii in premiera nationala la Clinica Ortopedie - Traumatologie a Spitalului Judetean Timisoara

8 Octombrie 2014
1190 Vizualizari | 0 Comentarii
Chirurgii de la Clinica II Ortopedie - Traumatologie a Spitalului Judetean Timisoara vor opera din aceasta luna, in premiera nationala, folosind GPS-ul, un sistem intern de navigatie, care-i ajuta pe medici sa fixeze exact locul si modul in care trebuie aplicata proteza de sold sau de genunchi. 
Medicii timisoreni sunt convinsi ca rezultatele formidabile obtinute cu noul sistem de navigare vor aduce in Romania foarte multi pacienti din strainatate, care vor dori sa se opereze aici. 
'Cu ajutorul acestui sistem de navigatie se realizeaza o montare foarte solida a protezelor de sold sau genunchi. Studiile arata ca protezele rezista cu 60% mai mult, deci acest lucru inseamna o suferinta mai mica pentru pacienti si costuri sociale mai mici. Sistemul de navigatie poate fi utilizat in interventiile chirurgicale la nivelul membrelor inferioare, pentru protezare sold, genunchi, dar si in chirurgia coloanei vertebrale, in endoprotezarea articulatiilor la hemofilici si in tratamentul unor tumori osoase ale membrelor inferioare', a declarat marti dupa masa prof. dr. Dan V. Poenaru, seful Clinicii II Ortopedie, intr-o conferinta de presa. Echipa de medici timisoreni a fost ajutata de un reputat medic din Dubai. 
In aceeasi conferinta, medicul Jenel Patrascu, un alt specialist ortoped timisorean specializat in Dubai, medic in cadrul Clinicii II Ortopedie a adaugat faptul ca operatiile in care se foloseste GPS dureaza mai mult, sunt mult mai pretentioase, dar merita pentru ca rezultatele se apropie de perfectiune. 'Interventia se complica in momentul in care folosesti sistemul de navigatie. Timpul de interventie chirurgicala se prelungeste cu aproximativ o jumatate de ora, dar merita foarte mult a fi folosit, fiindca rezultatele post-operatorii se apropie de perfectiune. Realinierea articulatiei se face cu ajutorul unui soft care isi determina cu exactitate locul si modul in care trebuie aplicata proteza', a subliniat Jenel Patrascu. 
Luni si marti au fost realizate primele doua interventii chirurgicale pe pacienti care au necesitat protezare, iar GPS-ul si-a dovedit din plin avantajele. La clinica timisoreana sunt operati in scopul protezarii circa 300 de pacienti. 
Sistemul de navigatie a costat peste 180.000 de euro si a fost achizitionat cu bani de la Universitatea de Medicina si Farmacie 'Victor Babes' din Timisoara, iar pacientii asigurati din Romania nu trebuie sa plateasca niciun leu in plus pentru interventii, acestea fiind suportate prin programele nationale de sanatate. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008042 (s)