News Flash:

Openville Timisoara va avea cel mai mare parc suspendat din Romania

30 Iulie 2015
1323 Vizualizari | 0 Comentarii
Openville 2
Arbori maturi cu inaltimi de pana la 12 metri, aproximativ 100 de specii de arbusti ornamentali in forme si culori deosebite, flori spectaculoase, piatete cu gazon special si evenimente variate - acestea sunt doar cateva dintre elementele de care se vor bucura locuitorii Timisoarei, din anul 2017, in parcul ansamblului multifunctional Openville, dezvoltat de grupul de companii Iulius. 
Cu o suprafata de peste 55.000 mp, spatiul verde din Openville va fi cel mai mare parc suspendat din Romania, amenajat peste o dala urbana, fiind construit peste viitoarea parcare subterana a ansamblului. 
Parcul va fi o adevarata oaza de relaxare pentru intreaga familie, incurajand petrecerea timpului in aer liber. Zona verde va include locuri de joaca pentru copii, carusel, patinoar, fantani arteziene, piatete pentru evenimente si specii variate de arbori si arbusti. 
Parcul Openville este conceput de peisagisti italieni si romani, aceeasi echipa care a realizat si spatiul verde impresionant al ansamblului urbanistic Palas Iasi, prin care s-a creat o superba belvedere Palatului Culturii.
Arborii si arbustii au fost deja achizitionati de la pepiniere din Italia
Parcul va constitui o premiera si prin multitudinea de elemente menite sa surprinda, sa relaxeze si sa incante, prin varietatea vegetala, dar si prin dispunerea inedita a speciilor floristice. Aproximativ 20.000 de arbusti si 1.000 de arbori vor compune un veritabil „plaman verde” pentru intregul areal Openville si pentru vecinatati. Arborii si arbustii care vor infrumuseta ansamblul urbanistic au fost deja achizitionati de la pepiniere din nordul si centrul Italiei, unde vor fi ingrijti pana la plantarea in parc. Specialistii au ales specii care sa se adapteze usor la clima din Timisoara.
Majoritatea arborilor au inaltimi mari, de pana la 12 metri, printre acestia numarandu-se: paltini, cedri, brazi, molizi argintii, stejari, Metasequoia, Liquidambar (sau arborele de guma) si Ginkgo Biloba. Alti copaci de inaltimi mari si medii sunt: arborele lalea, pruni decorativi, magnolii, castani, Parrotia, carpeni si fagi cu forma piramidala, artari de diferite culori etc. Alte peste 100 de specii de arbusti ornamentali prin forma, coloratura frunzelor si a florilor vor infrumuseta spatiul verde, printre acestea: azalee, hortensii, trandafiri, camelii, wisteria, buxus, calini, forsitia si multe altele.
Tot in Openville, locuitorii Timisoarei vor avea posibilitatea sa se relaxeze pe iarba, precum in faimoasele parcuri din lume, datorita suprafetelor generoase amenajate cu gazon special, pe care se poate calca fara a fi deteriorat, scrie ziuadevest.ro
Parcul din ansamblul Openville va fi un spatiu vibrant, care va promova un stil de viata european, raspunzand preferintelor de distractie ale tuturor categoriilor de public. Aici se vor organiza evenimente diverse, de la activitati educative si recreative pentru copii, manifestari culturale si competitii sportive, pana la targuri tematice, festivaluri si expozitii de arta.
Despre Openville Timisoara
Openville, investitie in valoare de 220 milioane de euro a companiei Iulius Management Center, reprezinta un proiect multifunctional de regenerare urbana, care va deveni un reper pentru dezvoltarea durabila a Timisoarei. Creat dupa conceptul „lifestyle center”, Openville va reuni functiuni de office, retail, parc si entertainment.

locuitorii timisoarei ansamblului multifunctional openville iulius
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004471 (s)