News Flash:

ONU ofera un ajutor de 15 milioane de dolari Nepalului

29 Aprilie 2015
1135 Vizualizari | 0 Comentarii
ONU va acorda un ajutor in valoare de 15 milioane de dolari Nepalului, afectat, sambata, de un cutremur puternic care a provocat, potrivit ultimului bilant, moartea a peste 5.000 de persoane, a anuntat organizatia pe site-ul sau, relateaza BBC News Online.
Ajutorul ONU destinat Nepalului va fi directionat catre organizatiile care depun eforturi in vederea ameliorarii situatiei persoanelor care au suferit in urma cutremurului prin asigurarea acestora cu medicamente, hrana si apa.
Bilantul cutremurelor si avalanselor produse in Nepal a depasit 5.000 de morti, iar peste 11.000 de oameni au fost raniti, au anuntat marti autoritatile locale.
Potrivit ONU, opt milioane de persoane au fost afectate de cutremurul din Nepal, iar 1,4 milioane au nevoie de alimente. Nepalul are aproximativ 28 de milioane de locuitori.
Lipsesc apa, alimentele si electricitatea si exista temeri ca ar putea izbucni unele epidemii. "Potrivit estimarilor initiale si pe baza ultimei harti cu intensitatea cutremurului, au fost afectate opt milioane de persoane din 39 de districte, dintre care doua milioane de persoane traiesc in 11 districte puternic afectate", arata cel mai recent raport al Biroului Coordonatorului Rezident ONU.
Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade care s-a produs sambata in Nepal a distrus numeroase cladiri in Kathmandu si a afectat zonele rurale din regiune.
Guvernul nepalez a decretat trei zile de doliu, marti, pentru cele peste 5.000 de persoane care au murit in urma cutremurului. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005936 (s)