News Flash:

OFICIAL! Rusia nu va participa la Olimpiada de la Rio!

21 Iulie 2016
1071 Vizualizari | 0 Comentarii
rio
Atletii rusi nu vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio, a decis CAS, din cauza unor speculatii privind sustinerea dopajului de catre Rusia, informeaza BBC.
Comitetul Olimpic din Rusia si cei 68 de atleti ce trebuiau sa ia parte la Jocurile Olimpice de anul acesta de la Rio au sesizat Comisia de Arbitraj din Sport, insa dupa studierea dovezilor CAS a decis ca dispozitia de a interzice Rusiei sa participe la competitia internationala este valida.
In concluzie, cei 68 de atleti nu au dreptul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio. Totusi, Comitetul Olimpic din Rusia a primit dreptul de a inregistra atleti rusi care indeplinesc criteriile Federatiei Internationale de Atletism si sunt eligibili sa participe la evenimentul olimpic din acest an.
In comunicatul oficial, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a precizat ca nu are jurisdictie sa stabileasca in ce masura Comitetul International Olimpic (CIO) poate accepta sau refuza nominalizarile forului olimpic din Rusia pentru Rio. Cu alte cuvinte, TAS a lasat cale libera pentru CIO sa permita participarea atletilor rusi la Jocurile Olimpice in calitate de "neutri".
Cel putin doi atleti rusi, Yuliya Stepanova (cursa de 800 m) si Darya Klishina (sarituri), au decis sa participe la Jocurile Olimpice ca "neutre".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006306 (s)