News Flash:

Oferte pentru cumpararea vaporetelor ce vor circula pe Canalul Bega

9 August 2015
1146 Vizualizari | 0 Comentarii
vaporase
Ofertele aferente procedurii de achizitie a echipamentelor de transport (vaporetele), in cadrul proiectului intitulat "Reabilitarea infrastructurii publice urbane a malurilor Canalului Bega", au fost deschise la Primaria Timisoara, a declarat, miercuri, presei, viceprimarul Dan Diaconu. 
"Procedura de achizitie este licitatia deschisa si prevede livrarea, lansarea la apa si punerea in functiune a sapte vaporete, prevazute in cadrul proiectului 'Reabilitarea infastructurii publice urbane a malurilor Canalului Bega'. Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut", a afirmat Diaconu. 
Potrivit viceprimarului, procedura beneficiaza de participarea Unitatii Centrale de Verificare a Achizitiilor Publice din cadrul Ministerului de Finante. 
In cadrul procedurii au fost depuse, de aceasta data, doua oferte din partea operatorilor economici interesati, la anterioara licitatie neprezentandu-se niciun ofertant. Pentru a fi mai atractiva oferta, alesii locali au marit pretul de achizitie, valoarea estimata a contractului fiind de 11.130.588 de lei (circa 4 milioane de euro), fara TVA. 
La sesiunea din februarie a licitatiei, Primaria a oferit doar contravaloarea a 1 milion de euro si nicio firma nu s-a prezentat. 
In perioada urmatoare, ofertele vor fi analizate din punct de vedere al criteriilor de calificare, respectiv ofertelor tehnice si financiare. 
Vaporetele pentru transportul de persoane, pe care primaria doreste sa le cumpere, trebuie sa fie cu doua motoare, sa aiba o lungime de circa 20 de metri si o capacitate de pana la 70 de locuri fiecare. 
Intre timp, marinarii care vor conduce vaporetele se pregatesc in Portul Galati, de unde vor primi permisul de navigatie. Potrivit sefului Oficiului de Capitanie Timisoara, dr. ing. Alexandru Barboi, acestea nu sunt ambarcatiuni de agrement, ci de transport pasageri, iar cei care le vor conduce trebuie sa faca scoala la Galati. 
"Sunt nave de categoria a II-a si trebuie sa-si faca toate cursurile. Trebuie sa-si completeze acolo stagiul si sa primeasca de acolo documentele", a afirmat, pentru AGERPRES, Alexandru Barboi. 
Municipalitatea a lansat, in toamna anului 2013, lucrarile de amenajare a malurilor Canalului Bega pe tronsonul timisorean, proiect in valoare de peste 25 de milioane de lei, cu finantare europeana, pentru a-l face navigabil. Amenajarea malurilor ajuta foarte mult, intr-o etapa urmatoare, la transformarea Canalului Bega intr-unul navigabil. 
Sunt in curs de amenajare cele noua statii de imbarcare/debarcare a pasagerilor, dar si casele pentru vinderea biletelor. AGERPRES

canalului bega primaria timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005142 (s)