News Flash:

Octavian Morariu a primit insemnele Ordinului National al Meritului din partea ambasadorului Frantei

4 Februarie 2015
1280 Vizualizari | 0 Comentarii
octavian
Fostul presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, in prezent membru al Comitetului International Olimpic, Octavian Morariu, a primit, marti, din partea ambasadorului Frantei in Romania, insemnele Ordinului National al Meritului, in grad de cavaler.
"E un moment important in viata mea si o mare onoare. Aceasta distinctie e o recunoastere a tot ce am intreprins in sport din partea Frantei, cea de-a doua mea patrie dupa Romania. Aceste tari au foarte multe lucruri in comun, iar sportul este o punte intre ele", a declarat Morariu.
La evenimentul care a avut loc la resedinta Ambasadei Frantei au mai fost prezenti actualul presedinte al COSR, Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby, Harry Dumitras, ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.
Ordinul National al Meritului, un ordin universal, care se acorda persoanelor din toate mediile de activitate, recompenseaza performantele remarcabile ale cetatenilor, fie intr-o functie publica, civila sau militara, fie in exercitarea unei activitati private, precum si angajamentele tinerei generatii.
Ordinul National al Meritului simbolizeaza diversitatea societatii franceze, culturile sale, originile sale sociale si noile sale sectoare de activitate. Acest ordin are o tripla vocatie: sa reflecte dinamismului societatii, sa ofere un exemplu si sa recunoasca diversitatea.

octavian morariu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007999 (s)