News Flash:

Obisnuiesti sa-ti vopsesti parul? Uite de cate ori ai voie sa te vopsesti pe an ca sa nu faci cancer la san

15 Ianuarie 2018
1152 Vizualizari | 0 Comentarii
vopsea de par

Un medic britanic sfatuieste femeile sa evite vopselurile sintetice si sa foloseasca, in schimb, ingrediente naturale, cum sunt henna, macesul si sfecla. Profesorul Kefah Mokbel, doctor chirurg la spitalul "Princess Grace" din centrul Londrei, sustine ca femeile care isi vopsesc parul au cu 14% mai multe sanse sa faca cancer de san. 
"Desi avem nevoie de cercetari suplimentare pentru a confirma rezultatele prezente, informatiile noastre sugereaza ca expunerea la compusii din vopselele sintetice contribuie la aparitia cancerului de san", a spus profesorul Mokbel.
 
"Femeile ar trebui sa isi reduca expunerea la vopselurile sintetice la 2-6 pe an si, dupa  varsta de 40 de ani, sa faca teste regulate ale sanilor", le-a recomandat cercetatorul femeilor. Conform studiului, produsele de indreptare a parului ondulat sunt sigure pentru folosire.

Cum iti vopsesti parul fara vopsea: 5 metode naturale, simple si eficiente

Iata cateva solutii naturale la care nu te-ai fi asteptat sa aiba efecte de colorare a podoabei capilare.

Cafeaua, pentru satene

Cafeaua scoate in evidenta stralucirile de rosu si maroniu din parul inchis la culoare si poate chiar sa acopere firele gri. Poti adauga stralucire si dimensiune parului tau folosind un simplu amestec de cafea care nu contine chimicale sau ingredienti artificiali.

Iata cum iti poti vopsi parul cu cafea:

Lasa cafeaua sa se raceasca si toarn-o intr-un vas mai mare.

Piaptana-ti parul bine si apoi scufunda-l in vas. Foloseste o ceasca pentru a acoperi complet parul cu cafea.

Stoarce parul deasupra chiuvetei pentru a nu pata in jur. Nu clati.

Prinde-ti parul intr-un coc si lasa-l sa stea 15 minute. Dar nu il infasura intr-un prosop pentru ca va absorbi cafeaua din el.

Dupa cele 15 minute, clateste-ti parul.

Il poti usca si coafa ca de obicei. Vei observa ca firele gri au disparut iar orice nuante de rosu aveai inainte acum sunt mai stralucitoare si mai vibrante.
Daca nu vezi o diferenta semnificativa asa cum ai fi sperat, repeta procedeul cateva zile la rand. Uneori vopselurile naturale au un efect mai subtil si poate fi nevoie de aplicatii multiple pentru a obtine lookul dorit.
Daca parul tau este blond platinat, efectul clatirii cu cafea asupra parului poate fi instant si dramatic. Testeaza mai intai pe o suvita de par inainte de a proceda la fel cu tot parul.

Sfecla si morcovii, ideale pentru roscate

Daca esti roscata, incearca o metoda naturala simpla si foarte sanatoasa de vopsire a parului: sucul proaspat de morcovi si sfecla rosie. Gratie pigmentilor rosii, respectiv portocalii din acest suc, parul tau va dobandi o culoare mai intensa si va beneficia si de un tratament de regenerare si revitalizare.
Aplica sucul de morcovi si sfecla dupa fiecare samponare si bucura-te de noua nuanta de par.
Rubarba, pentru parul deschis la culoare
Rubarba este o planta comestibila excelenta pentru vopsirea parului, mai ales daca este deschis la culoare.

Prepara o masca din: radacina de rubarba macinata (3 maini), putin ulei de masline, suc de lamaie si 1 lingurita de apa fierbinte. Aplica masca pe par cat mai uniform (cu o pensula) si las-o sa actioneze 40 de minute.

Musetelul, pentru blonde

Vopseaua sintetica de par a fost inventata in anul 1907 si de atunci a facut fericite milioane de femei din intrega lume, insa vopsirea parului are o istorie mult mai lunga, care se intoarce pana in Antichitate. Inca de atunci femeile cautau metode naturale prin care sa-si nuanteze podoaba capilara. Una dintre aceste metode este infuzia de musetel. Ceaiul din aceasta planta medicinala este excelent pentru nuantarea parului blond si are efecte optime atunci cand este folosit la fiecare clatire. Sigur ca parul tau nu va dobandi o nuanta platinata ca la coafor, dar va avea un aspect revitalizat si o culoare mai intensa.

Prazul, pentru brunete

Imprieteneste-te cu prazul, mai ales daca esti bruneta sau castanie si vrei sa-ti vopsesti parul cu produse 100% naturale. Prazul nuanteaza frumos parul si ii ofera o stralucire spectaculoasa. Toaca un fir de praz in intregime si fierbe-l in apa cam 20 de minute. Clateste-ti parul cu aceasta solutie dupa fiecare samponare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007743 (s)