News Flash:

O zi pana la startul Festivalului de teatru Eurothalia. Iata programul manifestarilor

7 Noiembrie 2014
1370 Vizualizari | 0 Comentarii
Festivalul Eurothalia

Cea de-a patra editie a Festivalului Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timisoara, se deschide sambata, 8 noiembrie 2014, cu doua spectacole: „Cronica unor caderi banale” de Yves Marc, la ora 18, la Casa de Cultura a Studentilor si multasteptata premiera „Moliendo café”, in regia lui Silviu Purcarete, la ora 20,30, in sala Teatrului German.

Spectacolul non-verbal „Cronica unor caderi banale”, o productie a Teatrului de Miscare „Studio M” din Sfantu Gheorghe, este realizat de Yves Marc, regizor, coregraf si pedagog teatral de renume international si co-director la Théatre du Mouvement, din Montreuil, Franta. Spectacolul – la a carui realizare au participat 11 actori – cuprinde un colaj in jurul temei centrale, caderea, abordata din diverse puncte de vedere: psihologic, social, moral sau chiar neurologic.

„Gravitatia ne invata sa consideram caderile noastre ca fiind firesti, naturale. Aceasta lucrare este o incercare de a gasi forta interioara si motivatia care ne ajuta sa ne punem pe picioare, printr-un limbaj teatral expresiv si inovativ”, considera regizorul Yves Marc.

„Moliendo café” este prima coproductie a Teatrului German de Stat si Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, scrie tion.ro.

”Nascut din improvizatiile actorilor desfasurate sub indrumarea artistica a regizorului Silviu Purcarete, spectacolul graviteaza in jurul temei cafelei. „Cafeaua, ca si teatrul, sunt doua gratuitati absolute si indispensabile – adica nu folosesc la nimic, dar toata lumea le foloseste”, argumenteaza regizorul. Pentru a depasi barierele comunicarii verbale, spectacolul foloseste limbajul corporal ca mijloc principal de expresie. Scenografia spectacolului este semnata de Dragos Buhagiar, iar muzica de compozitorul Vasile Sirli. Distributia ii reuneste pe aproape toti actorii celor doua teatre”, precizeaza realizatorii evenimentului.

Festivalul Eurothalia se desfasoara in perioada 8 – 17 noiembrie 2014 si aduce la Timisoara cincisprezece trupe din cinci tari – Germania, Austria, Olanda, Rusia si Romania.


festivalului eurothalia moliendo caf teatrului german
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006051 (s)