News Flash:

O universitate de top din vestul tarii, "vizitata" de DNA!

21 Aprilie 2015
1576 Vizualizari | 0 Comentarii
Universitatea Aurel Vlaicu din Arad
Din nou, probleme la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Ilegalitatile comise sub aripa fostului rector al Universitatii de stat din Arad, Lizica Mihut au fost numeroase. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, la vizita sa, la Arad, le-a spus cadrelor didactice de la aceasta universitate ca daca nu pun capat neregulilor facute de presedinta Consiliului Academic, Lizica Mihut, institutia de invatamant superior risca sa se desfiinteze si ei sa ramana someri. Acum, DNA cerceteaza un caz considerat fara precedent in invatamantul universitar: diplome false pentru o intreaga promotie de absolventi.
DNA, pentru fostul rector-presedinte Lizica Mihut
Se strange latul in jurul fostului rector-presedinte Lizica Mihut. DNA vizeaza un caz de emitere de diplome unor absolventi ai unei specializari neautorizate si neacreditate, la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Este vorba de specializarea ”Teologie Penticostala Didactica”, promotia 2007-2010, care a fost generata, la vremea respectiva, la ordinul fostului rector, Lizica Mihut. Conform informatiilor din plangerea catre DNA, universitatea de stat din Arad a decis sa scolarizeze studenti la aceasta specializare, desi ea urma sa fie autorizata abia din anul universitar 2008/2009. Printre studentii admisi, care au si absolvit cursurile, s-a aflat si Lavinia Rivis Tipei, fiica liderului Cultului Penticostal din Romania. Mai mult, in mod cu totul neobisnuit, specializarea Teologie Penticostala Didactica a fost inclusa, in anul universitar 2007/2008, in structura Facultatii de Teologie Ortodoxa din cadrul universitatii de stat din Arad. Abia din anul 2008, specializarea functioneaza, legal, in componenta Facultatii de Stiinte Umaniste si Sociale.
Lizica Mihut, vizite in SUA
DNA ancheteaza modul in care o universitate de stat a reusit sa scolarizeze o promotie intreaga fara ca specializarea respectiva sa fie autorizata si acreditata de ministerul de resort. Mai mult, absolventii au primit adeverinte de absolvire semnate de conducerea Facultatii de Teologie Ortodoxa. Pentru a abuzul, au fost emise documente pentru crearea impresiei ca, de fapt, promotia de studenti 2007-2010 ar fi fost scolarizata la Facultatea de Stiinte Umaniste si Sociale. Insa la evaluarea specializarii Teologie Penticostala de catre ARACIS, la absolvirea primelor trei promotii scolarizate legal, au fost luate in calcul doar promotiile 2008-2011, 2009-2012 si 2010-2013, prima promotie fiind trecuta in mod suspect cu vederea, scrie ziuadevest.ro.
Conform unor surse de incredere, toata aceasta problema a fost acoperita la ordinele fostului rector, ulterior presedinte al consiliului academic, prof. univ. dr. Lizica Mihut, cea care, de facto, conduce si acum universitatea desi nu mai are nici o functie oficiala. Se spera ca ancheta va analiza si deplasarile acesteia in SUA, unde a vizitat in mai multe randuri personalitati ale Cultului Penticostal si biserici penticostale, pentru a stabili daca aceste vizite au legatura cu specializarea universitara neautorizata si neacreditata, absolvita de fiica sefului Cultului Penticostal din Romania.

lizica mihut
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004625 (s)