News Flash:

O tanara a nascut SIAMEZE la Spitalul Judetean Constanta

23 Decembrie 2015
1364 Vizualizari | 0 Comentarii
siameze
O tanara de 24 de ani a nascut siameze la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, fetitele fiind unite in zona toracelui si a abdomenului. Acestea au fost transferate, in cursul dupa-amiezii, la Spitalul "Marie Curie" din Bucuresti, cu un elicopter SMURD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor unitatii medicale, marti dupa-amiaza, un elicopter SMURD le-a dus pe siameze de la Constanta la Spitalul Marie Curie din Bucuresti, decizia fiind luata de cadrele medicale.
Medicii spun ca deocamadata nu se pune problema unei interventii chirurgicale pentru separarea acestora deoarece sunt prea mici.
Directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Mihnea Avram, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca in noaptea de luni spre marti la unitatea medicala a venit o femeie din localitatea Valu lui Traian, insarcinata in 33-34 de saptamani.
La internare, medicii au crezut ca tanara avea o sarcina gemelara, insa in momentul operatiei de cezariana au constatat ca nou-nascutii erau uniti in zona toracelui si a abdomenului.
Mihnea Avram a precizat ca, in urma investigatiilor preliminare, este posibil ca siamezele sa aiba un singur ficat.
“Am facut niste investigatii preliminare, pare ca au inimile separate, dar pare ca au un singur ficat. Sunt dependenti de ventilatia mecanica, nu respira singuri, sunt intubati si sunt stabili deocamdata”, a precizat directorul medical, care a adaugat ca investigatiile vor continua.
El a mentionat ca deocamdata nu se pune problema unei interventii chirurgicale pentru separarea siamezelor deoarece sunt prea mici, urmand sa fie monitorizata starea lor de sanatate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006094 (s)