News Flash:

O sectie a Spitalului Lugoj a fost inchisa de inspectorii Directiei de Sanatate Publica Timis

11 Octombrie 2018
1113 Vizualizari | 0 Comentarii
spital lg

Inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis au inchis o sectie a Spitalului Municipal Lugoj, in urma controalelor repetate pe care le-au facut acolo, unde au gasit deficiente igienico-sanitare, de la tavane cazute la infiltratii de apa in pereti. Managerul spitalului a solicitat inca de anul trecut Ministerului Sanatatii inchiderea sectiei… spunand ca nu mai are de ce sa o tina deschisa – aduce pierderi, mai ales ca anul acesta a avut… sapte pacienti!

Inspectorii de la DSP Timis au suspendat activitatea sectiei de hemodializa de la Spitalul „Dr. Teodor Andrei” Lugoj pana la remedierea deficientelor constatate de-a lungul timpului, de la infiltratii la nivelul peretilor pana la tavane cazute.

„Masura a fost luata de medicii de la Inspectie si Control ai DSP Timis incepand cu data de 5 octombrie. Masura vine in urma altor controale si recomandari facute de-a lungul anului. Deficientele sunt de ordin igienico-sanitar (spatii cu tavanul cazut, infiltratii la nivelul peretilor, spatii de depozitare neigienizate si neconforme). A fost acordata o amenda de 10.000 de lei”, a spus Dana Spac, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Timis.

Activitatea acestei sectii va ramane suspendata pana cand vor fi remediate deficientele. Managerul spitalului din Lugoj, Erwin Floroni, nu va mai deschide aceasta sectie (cel putin nu cu destinatia de statie de hemodializa). Managerul a solicitat inca de anul trecut inchiderea acestei sectii pentru ca… nu mai sunt pacienti. Sectia a avut sapte pacienti in tot acest an, restul bolnavilor fie adresandu-se unui centru privat, care are contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate si unde pacientii nu platesc, fie venind pana la Timisoara pentru a-si face tratamentul.

„In momentul de fata nu m-am gandit daca o sa refac sectia sau nu, este un dosar depus la minister prin care am solicitat desfiintarea sectiei inca de anul trecut. Sectia imi aducea deficit. De la aparitia centrului privat pacientii au plecat. Avand in vedere partea economica nu gasesc o justificare sa tin un compartiment care aduce pierderi. Anul acesta am avut doar sapte pacienti pentru aceasta sectie. Am deja niste idei pentru a da o alta destinatie spatiului. De exemplu compartiment de reabilitare pneumologica sau de reabilitare neurologica”, a spus Erwin Floroni, managerul Spitalului Municipal Lugoj.

 


inspectorii directiei sanatate publica dsp timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006151 (s)