News Flash:

O scurta introducere in tipologia cartilor despre paranormal

4 Noiembrie 2014
1525 Vizualizari | 0 Comentarii
Exista un interes crescand legat de fenomenele paranormale, in toate formele de media, inclusiv in zona de carti. Un numar mare de autori, atat autohtoni, cat si straini, abordeaza diferite tematici legate de acest subiect. Fie ca sunt realizate sub forma de enciclopedii, romane, povestiri scurte, relatari ale unor intamplari adevarate, studii, s.a.m.d., scrierile despre paranormal se pot clasifica in doua mari directii. Despre aceste principale categorii, cat si despre subcategoriile aferente, in randurile urmatoare ale acestui scurt material. Profita de oferta Pravaliacucarti.ro la carti despre paranormal si gaseste acum titlurile pe care le cauti!
In primul rand, trebuie inteleasa distinctia urmatoare: daca esti pasionat si sincer cu tine insuti, in ceea ce priveste investigarea completa a numeroaselor fatete neexplicate ale acestei lumi in care locuim, vei porni in cautarea unor carti care sunt foarte bine documentate, elaborate intr-un mod profesional de oameni care sunt experti respectati in domeniul lor - cercetatori, editori, etc. Vei dori sa studiezi aceste scrieri, care evita senzationalul si ofera intr-un mod cat se poate de obiectiv examinari variate ale paranormalului.  Pana la urma, chiar daca intram in contact cu lucruri, fenomene, actiuni sau stari inexplicabile, nu trebuie sa uitam ca, in primul rand, suntem interesati de fapte. 
Pe de alta parte, o serie de scrieri sunt orientate doar in jurul conceptului de fictiune.  Create pentru o lectura de o seara (sau de cateva seri), aceste carti abordeaza tema fenomenelor supranaturale, fie dintr-o perspectiva a senzationalului - precum o fac tabloidele, stirile de la ora 17, starnind pe cat de mult emotiile oamenilor; fie dintr-o perspectiva neutra, integrandu-le in tematici precum dragostea, razboiul, horror, etc. Astfel acestea pot mai degraba sa fie integrate in segmentul fantasy (sau science fiction/fantasy).
Exista asadar diverse grupari de asemenea carti despre paranormal:
carti despre fantome
experientele in pragul mortii
viata de dupa moarte si reincarnare
mistere si enigme umane
mistere legate de Pamant
calatoria in timp si spatiu (sau dimensiuni)
creaturi si monstri
locuinte bantuite
lumi pierdute
fenomene psihice
mistere si minuni religioase
anomalii planetare si lunare
magie si vraji
profetii.
Bucura-te de oferta bogata de astfel de scrieri si pregateste-ti de pe acum cu titlurile ce iti plac - gaseste aici carti despre paranormal pe gustul tau!

fenomenele paranormale lumi pierdute fenomene psihice profetii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006873 (s)