News Flash:

O sculptura din Romania, pe lista celor mai spectaculoase din lume!

20 August 2015
1244 Vizualizari | 0 Comentarii
statuia libertatii
Un material cu cele mai spectaculoase statui din lume a fost publicat recent de cei de la Business Insider. Pe lista lor, alaturi de Statuia Libertatii, se afla si o sculptura din Romania, unica in Europa, potrivit zf.ro.
Piesa sculptata direct in stanca este doar cu 6 metri mai mica decat Statuia Libertatii din New York, cu 8 m mai inalta decat Iisus din Rio de Janeiro si se gaseste in Banat.
Este vorba despre Chipul lui Decebal de pe Clisura Dunarii.
Sculptura este cea mai inalta din Europa, de 3 ori mai inalta decat Colosul din Rodhos, iar peisajul care o incadreaza este unul de vis. Situata chiar in cea mai spectaculoasa portiune a Dunarii din tot parcursul ei european.
Aceasta a fost finantata si promovata de regretatul om de afaceri si istoric amator banatean Iosif Constantin Dragan. Lucrarile din Golful Mraconia s-au desfasurat in perioada 1994-2004 si au transformat zona intr-un punct de atractie turistica deosebita pentru cei care aleg sa urmeze traseele de la Cazanele Dunarii.
Vreme de 10 ani, 12 oameni au lucrat la aceasta opera de arta in stanca, despre care se spune ca a costat peste 1 milion de dolari.
Prin modelarea acestui chip in munte, Iosif Constantin Dragan a dorit sa comemoreze, dar sa si demonstreze contributia romanilor la formarea culturilor europene, pornind de la premisa ca identitatea culturala a neamului nostru poate fi definita in primul rand prin componenta sa daco-traca.

Galerie Foto

chipul_lui_decebal
statuia libertatii ew york
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004555 (s)