News Flash:

O sa te convinga! Iata 5 motive temeinice, oferite de cercetatori, ca sa-ti ei o pisica

20 Aprilie 2018
908 Vizualizari | 0 Comentarii
pisu

Exista multi iubitori de pisici, insa nu toti au curajul sa-si ia o pisica acasa. Expertii au gasit cateva dovezi stiintifice, ca acest animal iti poate aduce nu doar placere, dar si beneficii pentru organism.

Cresterea imunitatii

Torsul pisicii contribuie la cresterea imunitatii, intrucat frecventa acestui sunet este similar cu cel folosit in tratamentul cu ultrasunete. Medicii au demonstrat ca frecventa de 18-35 Hz are un efect benefic asupra muschilor si articulatiilor, contribuind la recuperarea mai rapida dupa traume. La fel, aceasta atenueaza simptomele osteocondrozei si imbunatateste starea generala a organismului.

Prelungirea vietii

Pisicile ajuta foarte bine in lupta cu insomniile, mod in care prelungesc viata. Potrivit unui sudiu, stapanii de pisici traiesc cu 10 ani mai mult decat alti oameni. De asemenea, cercetatorii au mai stabilit ca atunci cand persoana mangaie o pisica, acesteia i se normalizeaza ritmul cardiac si respiratia, iar ghearele acesteia pe corpul uman au acelasi efect ca si acupuntura.

Infectiile

In pofida opiniei raspandite potrivit careia pisicile nu sunt binevenite in familiile cu copii mici, aceste animale de companie ajuta in lupta contra infectiilor. Oamenii de stiinta au descoperit ca bebelusii, in casa carora traiesc pisici, se vindeca mai repede si se imbolnavesc mai rar. Motanii reduc riscul aparitiei bolilor respiratorii, infectiilor urechilor si imbunatatesc imunitatea.

Comunicarea

Cercetatorii americani au constat ca motanii ii ajuta pe oameni sa-si imbunatateasca capacitatile de comunicare, mai ales daca acest animal de companie este in familie inca din copilarie. Mai mult ca atat, pisicile sunt binevenite in cazul copiilor ce sufera de autism. Oamenii de stiinta le recomanda celor ce au probleme de comunicare din cauza timiditatii sa-si ia o pisica.

Sanatatea psihica

Stapanii de pisici sustin ca acestea ii ajuta sa faca fata mai usor stresului si depresiei. Aceasta influenta a fost confirmata si de catre cercetatorii britanici care au realizat un experiment la care au participat 600 de pacienti cu tulburari psihice. Cei care aveau pisici aveau o forma mult mai usoara a bolii, iar tratamentul era mult mai eficient, decat la cei care nu le detineau.


prelungirea vietii pisicile infectiile comunicarea sanatatea psihica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007110 (s)