News Flash:

O prima candidatura pentru conducerea DNA

21 August 2018
730 Vizualizari | 0 Comentarii
dna3

O prima candidatura pentru postul de procuror-sef al DNA a fost depusa marti, fiind vorba despre procurorul Paula Tanase de la Parchetul Curtii de Apel Galati.
Ministrul Justitiei
, Tudorel Toader, a confirmat, miercuri, pentru News.ro ca procurorul Paula Tanase si-a depus candidatura pentru conducerea DNA, pana acum fiind sigurul candidat.

Paula Tanase are 47 de ani si este procuror la Parchetul Curtii de Apel Galati, iar anterior, incepand cu 2009, ea a lucrat la Parchetul de pe langa Tribunalul Galati.

In perioada 2007-2009, Paula Tanase a fost procuror al Sectiei judiciar-penale din cadrul aceleiasi instante, iar in perioada 2006 - 2007, procuror la Sectia Urmarire penala la aceeasi instanta. Ea a intrat in magistratura in 1996, ca procuror stagiar la Parchetu Judecatoriei Galati, dupa ce a absolvit Facultatea de Drept din Iasi, cu media 9.46. Paula Tanase scria despre ea, in anul 2012, ca desi au existat perioade in care a instrumentat si o mie de dosare pe an, avea ”stoc zero de la o saptamana la alta” si nu a avut ”nicio restituire sau achitare in solutiile de trimitere in judecata dispuse”.

Ea a candidat si in 2012 pentru conducerea DNA.

In 6 august, Ministerul Justitiei a reluat procedura de selectie pentru functia de procuror-sef al DNA, dupa ce, la prima selectie, ministrul Tudorel Toader nu a acceptat niciunul din cei patru candidati. 

Candidatii pot depune cererile de inscriere pana la data de 24 august, inclusiv, la Directia Resurse Umane din cadrul Ministerului Justitiei, iar in perioada 3-5 septembrie vor sustine interviul cu ministrul Justitiei. In 6 septembrie ar urma sa fie anuntate rezultatele selectiei.

Propunerea/propunerile ministrului justitiei va fi/vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori, in vederea obtinerii avizului acestei institutii. Ulterior obtinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justitiei inainteaza propunerea presedintelui, in vederea numirii in functia de conducere.

Ministrul Justitiei, Todorel Toader, declara ca asteapta de la candidatii pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie un plan managerial care sa contina starea actuala a DNA, masurile de imbunatatire a activitatii si un grafic privind realizarea masurilor. 

”Un program managerial obligatoriu trebuie sa cuprinda radiografia autoritatii DNA, obligatoriu trebuie sa cuprinda masurile si graficul de realiare a respectivelor masuri. Nu poti face o chestiune descriptiva ce este DNA si cat de bine a functionat el”, afirma Toader.

El sustineaca exact acest lucru le-a lipsit celor patru candidati care au sustinut interviul pentru acest post.

Cei patru candidati pentru postul de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie au fost Florentina Mirica, procurorul sef al Serviciului combatere a coruptiei in justitie din DNA, procurorul sef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul sef al Sectiei judiciare penale din DNA Elena Grecu si Cristian Lazar, adjunctul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005903 (s)