News Flash:

O NOUA TRAGEDIE LA TIMISOARA! Un bebelus suspect de rujeola a murit la Spitalul de Boli Infectioase

11 Ianuarie 2017
1275 Vizualizari | 0 Comentarii
bebe rujeola
Un bebelus de opt luni, suspect de rujeola, a murit la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara, iar potrivit medicilor micutul nu fusese vaccinat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Medicul Virgil Musta, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca baietelul a fost internat in unitatea medicala in urma cu trei saptamani, fiind ventilat mecanic in toata aceasta perioada.
“Este un baietel de opt luni care a murit luni seara. Era internat la noi cu suspiciune de rujeola, iar serologia a fost echivoca, adica nici da, nici nu. Nu s-a putut confirma ca fiind rujeola. Pentru a afla asta, se va face necropsia maine (miercuri -n.r.) si analizele vor fi trimise la Bucuresti pentru a determina daca sunt virusi in plamani. Copilul era suspect de rujeola si a murit din cauza unei insuficiente respiratorii si a unei complicatii pulmonare, fiind un pacient internat de trei saptamani si tinut pe ventilatie mecanica pana ieri, cand a decedat”, a spus medicul Virgil Musta.
Purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara a adaugat ca baietelul de opt luni nu a fost vaccinat impotriva rujeolei.
Ministerul Sanatatii a confirmat, la sfarsitul lunii decembrie 2016, inca un deces provocat de rujeola, o fetita in varsta de un an si trei luni din judetul Timis, care nu fusese imunizata, fiind rapusa de acest virus, ceea ce face ca numarul deceselor sa ajunga la noua, de la izbucnirea epidemiei.
Epidemia de rujeola izbucnita in aceasta toamna a determinat Ministerul Sanatatii ca, impreuna cu reprezentanti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii, UNICEF si Institutul de Sanatate Publica, sa propuna o serie de masuri pentru combaterea extinderii virusului. Printre masuri se numara si scaderea varstei de vaccinare a copiilor, a caror imunizare va putea fi facuta acum de la 9 luni, deoarece, spun specialistii, o caracteristica a aceastei epidemii de rujeola este ca afecteaza micutii cu varste sub un an. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005620 (s)