News Flash:

O noua sansa la viata pentru copiii bolnavi de cancer din Timisoara

3 Aprilie 2016
1151 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara
Joi 31 martie, cu sprijinul Norvegiei, Spitalul de Copii Louis Turcanu Timisoara a lansat un mare proiect national, in scopul imbunatatirii asistentei medicale in domeniul hematologiei si oncologiei pediatrice, in Romania. 
Parteneri mai sunt Institutul Oncologic „Prof.dr. I. Chirita” Cluj Napoca si Spitalul de Copii Iasi, iar promotor este Institutul Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” Bucuresti, scrie ziuadevest.ro.
Conf. dr. Mihai Gafencu, managerul actiunilor, a explicat ca proiectul este un mare castig in domeniul vaduvit al oncologiei unde Timisoara este un exemplu prin prof. Marghit Serban care a inceput drumul acesta anevoios cu mare succes, cu mai multi ani in urma. „Scopul proiectului este imbunatatirea asistentei medicale in domeniul hematologiei si oncologiei pediatrice, prin asigurarea infrastructurii de baza pentru cele patru centre regionale din Romania, partenere. Proiectul isi propune sa creasca rata de diagnostic in stadii precoce, curabile, a cazurilor pediatrice cu afectiuni hemato-oncologice si implicit sa creasca rata de vindecare, folosind infrastructura moderna ce va fi achizitionata”, a spus conf. dr. Mihai Gafencu.
Dr. Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii Timisoara, a precizat ca astfel vor fi achizionate 3 aparate RMN, trei sisteme de monitorizare de la distanta, trei aparate de anestezie, analizator toxicologic, un osteodensitometru si un EKG portabil.
Unul dintre beneficiile implementarii proiectului este diagnosticul precoce al recidivelor si metastazelor prin monitorizarea imagistica postterapeutica cand tratamentul poate inca tine boala sub control. De asemeenea, se va putea evalua preterapeutic boala prin stabilirea gradului de extensie al maladiei, conform caruia este elaborat planul de tratament multimodal adaptat fiecarui caz.
Valoarea proiectului este de peste 5,6 milioane de euro, dintre care 85% din bani vin prin Granturile Norvegiene.

marghit serban granturile norvegiene
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006546 (s)